Omuletii Verzi » Blog Archive » „Iameco”, primul computer eco din lum

„Iameco”, primul computer eco din lum

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco World Wide, Ecologie, EcoOffice, EcoTendinte, Green Care, Green VIP

O companie din Germania  a realizat primul calculator ecologic din lume, care produce cu pana la 70% mai putin dioxid de carbon decat computerele obisnuite, potrivit site-ului Fraunhofer.de.

Compania MicroPro Company, în colaborare cu Institutul IZM din Berlin, a creat primul calculator „verde” care are o carcasa de lemn si se cheama „iameco”.

PC-ul eco este un touchscreen, cu consum energetic scazut si ale carui piese – la finalul vietii produsului – pot fi refolosite.

Astfel, 98% dintre componentele sale pot fi reciclate, dintre care 20% – cum ar fi carcasa de lemn – pot fi refolosite pe loc pentru repararea altor computere similare.

Unul dintre avantajele lui „iameco” este faptul ca procesorul nu se supraincalzeste, acest lucru fiind posibil prin inlocuirea ventilatoarelor de racire tipice cu disipatoare termice, care preiau caldura produsa prin intermediul unor fire de cupru.

Din acest motiv, PC-ul nu face zgomot in timpul folosirii.

Mai mult, si display-ul sau este eficient din punct de vedere energetic, fiind iluminat cu LED-uri, ceea ce reduce consumul energetic cu 40%.

De asemenea, „iameco” are o durata de viata mai mare, iar producatorii lui cred ca are potentialul de a deveni un produs foarte bine vandut in curand.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin