Omuletii Verzi » Blog Archive » 10 idei…

10 idei…

Categoria : EcoTendinte, Reciclare

….pentru a pastra orasul curat!

1) Reciclati. Orasele din Romania au intre timp acele tomberoane in 3 culori (albastru=hartie, galben = plastic, verde = sticla) unde puteti preda deseurile din casa intr-un mod responsabil. Cele mai multe companii de salubrizare ofera serviciu de colectare selectiva a deseurilor de la domiciliu, saptamanal sau la doua saptamani, printr-un simplu contract! Iar pentru deseuri electrocasnice sau becuri, va sta la dispozitie Coltul Verde

2) Reutilizati. Un “R” important in protectia mediului ramane mereu reutilizarea. Inlocuiti un mobilier sau vesela? Orice lucru care nu va este util poate si folosit cu succes de alte persoane. Anuntati ce aveti de “dat” pe Freecylce !

3) Beti apa! Exista niste filtre de apa care se pot atasa la robinetul din bucatarie, care fac apa perfect potabila! E mai sanatoasa si pentru mancarea gatita si se economisesc daunatoarele PET-uri.

4) Oferiti-va voluntar! Exista numeroase actiuni de voluntariat care vizeaza curatarea si ecologizarea unor zone urbane sau rurale. Dedicati o zi pe an acestor actiuni prin ONG-urile specializate. (sau alaturati-va ecologizarilor noastre cand vedeti alertele pe acest blog)

5) Pastrati ambalajul! Folositi acele produse de gatit sau curatenie care pot fi reumplute. Cumparati rezerve de detergent lichid si refolositi amablajul original. Folositi plase de cumparaturi de uz multiplu!

6) Nu “supraambalati” produsele! Cand transportati ceva, cand cumparati o paine, incercati ca aceasta sa nu fie ambalata in multe straturi de hartie si pungi de plastic.

7) Gatiti! Gatitul acasa e mult mai util decat mancarea cumparata de-a gata din comert, “to go” sau comandata la domiciliu. Economisti ambalaje, transport si desigur…bani!

8) Atentie la cumparaturi! Unele produse sunt mult mai scumpe pentru ca promit o durata de viata mai lunga decat cele ieftine. Uneori merita investitia, stiind ca acel produs va va fi util 10 ani, fata de unul ieftin, care trebuie schimbat anual. Exemplul perfect: becul economic fata de becul cu incandescenta!

9) Gadget-uri longevive! Gadget-urile se demodeaza de la o zi la alta. Un CD-player cumparat acum 5 ani cu mandrie, aduna praf in ritmul melodiilor noului MP3-player. Incercati sa va orientati spre produse de ultima ora, sau care permit upgrade o data ce tehnologia avanseaza ( in special cand vine vorba de computere).

10) Treceti pe hibrid! Daca aveti de gand sa va schimbati masina, sau compania la care lucrati ofera sa va cumpere o masina, optati pentru un hibrid. Si nu uitati ca ramane mereu varianta bicicletei sau a transportului in comun.

Reciclare placuta!

sursa: http://www.thegreeno.com

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin