Omuletii Verzi » Blog Archive » 100 de milioane de rechini ucisi pentru carne

100 de milioane de rechini ucisi pentru carne

Categoria : Uncategorized

Cel putin 100 de milioane de rechini sunt ucisi anual pentru a satisface cererea de carne, arata rezultatele unei cercetari facute in Statele Unite si publicate intr-o revista de specialitate.
Autorii cercetarii estimeaza ca numai in 2010 au fost ucisi intre 63 si 273 de milioane de rechini. De fapt, sustin ei, este dificil de calculat o cifra exacta, mai ales ca multi rechini sunt prinsi, li se taie inotatoarele si sunt aruncati inapoi in apa.
Astfel, cifra de 100 de milioane este o medie anuala, calculata pe baza unor estimari.
Autorii raportului mai spun ca vasele comerciale de pescuit isi schimba mereu zonele de actiune si vizeaza specii diferite de rechini, in functie de cererea de pe piata.
Problema este, insa, ca unele dintre aceste specii risca sa ajunga in pericol de extinctie, din cauza vanarii excesive si, totodata, a faptului ca au un ciclu reproductiv mai lent.
Cea mai cerere de carne de rechin vine din spatiul asiatic, unde supa de inotatoare de rechin este considerata o delicatesa.
Practica prin care sunt taiate inotatoarele si rechinii sunt aruncati inapoi in apa a fost deja interzisa de mai multe state din lume (Canada, SUA, tarile Uniunii Europene etc.), dar aceasta forma de braconaj inca nu a fost curmata.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin