Omuletii Verzi » 2010 » June

Sistem – People are People

1

Category : Eco Eveniment, Eco VIP

Sambata seara am fost tare ocupati. Am fost stelute de cinema. Cei din trupa Sistem au dorit sa profite  de noul clip al piesei “People are people” (remix Depeche Mode) pentru a promova din nou mesajul reciclarii. Pentru ca pentru Sistem (Zoli, Nashu, Phlo, Cici si Robi) ecologia nu e doar un exercitiu de PR, ci o valoare in care cred cu tarie, ne-au invitat si pe noi ca purtatori de cuvant in ale  reciclarii.
Ne-am distrat alaturi de Sistem, ne-am bucurat ca am fost invitati la filmare si ca mesajul nostru va fi sustinut si promovat de ei. Cu siguranta videoclipul va aduna foarte multe vizualizari si mesajul nostru va ajunge la o multime de oameni.


Marea Debarasare – episodul 2

2

Category : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Reciclare

marea debarasareBooon, ne pregatim de curatenie. Daca va intebati ce ne-a apucat: debarasam!!!  In weekend (25 si26 iunie) este  Marea Debarasare.  Puteti scapa si voi de toate deseuri electrice si electronice, inclusiv becuri si tuburi fluorescente.  Cum?! Nimic mai simplu: se iau vechiturile si se aseaza frumos in fata casei, iar firmele specializate in colectarea deseurilor vor veni si le vor ridica si asta nu doar in Bucuresti, ci si in alte 25 de  judete din tara.  De ce va recomandam sa procedati si voi astfel?!  In prima editie din acest an a campaniei Marea Debarasare, au fost colectate 493 tone de deseuri electrice si electronice, inclusiv becuri si tuburi fluorescente. Din aceasta cantitate, 81,5 tone au fost colectate în zonele rurale. E ceva, nu-i asa?

Cele 5 organizatii  (Ecotic, Environ, Recolamp, Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, CCR Logistics System) si 4 procesatori (Rematholding, Greenweee International, Gremlin Computer, Stena DTM ) vor ridica deseurile de echipamente electrice si electronice din orase precum si din 532 de localitati din mediul rural, parcurgand un numar de 74 de trase.

Asa ca nu mai stati, pregatiti-va sa debarasati si sa scapati de toate deseurile electronice si electrocasnice  in mod responsabil !!!!

Mutumim celor care au sprijinit aceasta actiune organizatiile   Ecotic, Environ, Recolamp, Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, CCR Logistics System si 4 celor procesatori Rematholding, Greenweee International, Gremlin Computer, Stena DTM

Atentie se colecteaza !!!

Category : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Reciclare

Dacă ar fi să fie cineva curios şi să ia blogul nostru la puricat, ar observa un leitmotiv al scrierilor noastre ocazionale. Dacă v-am pune să-l ghiciţi, v-am da indicii ca „lumină”, „Thomas Edison”, „dulie”

Da, da, este vorba despre bec şi despre cât de important e să fie economic şi cât de important este să fie reciclat, o dată ce se arde.

De această importanţă a reciclării s-au convins şi autorităţile, care la nivel de primării şi instituţii subordonate acestora vor colecta surse de lumină arse spre reciclare. Toată treaba se întâmplă în cadrul unei campanii de colectare a deseurilor, campanie demarată de Asociaţiile Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) – portalul www.MentineRomaniaCurata.ro şi Recolamp, sub Înaltul Patronaj al Gărzii Naţionale de Mediu. Motivul principal al campaniei este faptul că orice deşeu provenit din tuburi fluorescente, becuri economice, becuri pentru iluminat stradal şi arhitectural reprezintă un pericol pentru mediu dacă nu este colectat, depozitat şi reciclat corespunzător. Dacă la aceste detalii mai adăugăm o lege care să susţină colectarea, dospeşte totul într-o campanie din care rezultă multe deşeuri tratate responsabil.

Asociaţia Recolamp va pune la dipoziţie gratuit tot ceea ce înseamnă infrastructură de colectare şi logistică. Aşadar, Recolamp ajută angajaţii din instituţii ca primării, instituţii de învăţământ, spitale, firme de iluminat stradal şi multe altele, să dispună de o colectare selectivă a becurilor şi neoanelor arse.

Ei doresc să reducă până la eliminare poluarea pe care o generează sursele de lumină aruncate la groapa de gunoi. Şi pentru asta le mulţumim!

„Având în vedere situaţia actuală a infrastructurii şi serviciilor, cât şi amploarea constrângerilor şi responsabilităţilor  asumate de autorităţile centrale si locale, conform statutului de stat membru al Uniunii Europene, demersul este firesc şi apare ca o necesitate” a adăugat Ilie Brie, Vicepreşedinte CEDD.

Ce bine!

Gala de premiere Green Business Index

Category : Eco Eveniment, Evenimente

pe 23 iunie avem Green Business Index, un eveniment in cadrul caruia vom striga catalogul celor mai verzi companii romanesti.  Gala este organizata de Asociatia Green Revolution si Asociatia Green Area, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

Abia asteptam evenimentul, sa vedem cine a fost mai verde decat cine.

GreenBizForum

1

Category : Eco Eveniment, Evenimente

23 iunie, Crowne Plaza Bucuresti, GreenBizForum:  un eveniment de o zi in care se va vorbi despre provocarile, oportunitatile si implicatiile afacerilor Green. Toate acestea sunt aduse in discutie de de oameni cu temele facute la lectia de Green Marketing:  Diana Klusch (Corporate Affairs Director Ursus Breweries),  Florina Serban ( CSR & Community Relations Coordinator Corporate Affairs Department COSMOTE) , Laura Sgarcitu (PA&C Specialist Community Programs, Coca-Cola HBC Romania), Anca Nuţă (Director al Departamentului de Identitate şi Comunicare, UniCredit Tiriac Bank), Dragos Bucurenci (MaiMultVerde.) si Liviu Mihaiu ( Preşedinte Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta)…  Credem ca si prietenii de la Recolamp vor fi acolo.

Aveti toate motivele sa mergeti pt ca veti afla foarte multe chestii smart despre cum sa comunicati Green pe bune. Pe site-ul evenimentului aveti toate detaliile.

Hidratare plăcută

3

Category : Colectare selectiva, Colt Verde, Uncategorized

Că a venit vara nu e deloc o noutate. Că e cald de nu mai putem, o simţim cu toţii. Şi am auzit cu toţii de nenumărate ori, cât de important este să ne hidratăm. Apă, suc, ice-tea, toate au un mare punct comun: sunt ambalate! Iar dacă se întâmplă adesea să aveţi exces de ambalaj de băuturi, se întâmplă adesea să mergeţi cu ele la reciclat.

Dar înainte de asta, să vă spunem noi cum ne gândim să reducem consumul de PET-uri:

-          alegând un filtru de apă şi bând astfel direct de la „robinet”

-          cumpărând sticle la bidoane mari, cum sunt cele de 5 sau 6 litri

-          reutilizând PET-utile deja existente

Reutilizarea, că de fapt aici voiam să ajungem, este mai „eco” decât reciclarea. Dar în cazul PET-urilor, reumplerea lor pentru a bea de repetate ori din acelaşi recipient nu se recomandă, din cauza microbilor ce se adună. Se recomandă însă reutilizarea lor cu orice alt scop. Cum ar fi…  mobila! Scaune, lămpi sau perdele…din PET-uri.

Mai zăbovim o clipă asupra lămpii din mijloc, să va spunem că dacă folosiţi un bec economic pentru a o lumina, eliminaţi riscul ca PET-urile să se topească. Să nu uităm că becurile economice degajă mult mai puţină căldură decât becurile clasice şi astfel se pierde mult mai puţină energie. Şi peste ani şi ani, când becul economic se va arde, nu uitaţi să căutaţi un Colţ Verde, pentru a-l recicla!

Hidratare plăcută!

Gunoiul și Ghiocelul – Positive Buzz

1

Category : Eco Eveniment, Eco VIP, Uncategorized

Gunoiul și Ghiocelul, piesa de teatru despre a cărei premiera v-am povestit de curând a făcut ceva vâlva pe internet și a avut și un impact offline destul de mare. Conform ultimelor statistici pe Facebook subiectul a avut peste 2.000 de afişări şi mesaje directe și mai mult de 5.000 de afişări şi mesaje preluate, 40 de preluări pe siteuri și bloguri, cu un procentaj de 50%-50% pt referințe neutre și pozitive. Comunicatul de presă a fost preluat integral în aproximativ 35% din cazuri, datele esențiale din comunicat au fost preluate în  mai mult de 50% din situații, iar blogurile cu tematică eco  au reprezentat 35% din totalul preluărilor.
Se poate spune deci că interesul pt manifestările culturale cu tentă de educare a publicului pe tematica mediului încep sa prindă din ce în ce mai mult.
Felicitări lui Dan Puric și trupei sale pt reușită.
revenim in curand si cu detalii cu privire la programul reprezentațiilor piesei Gunoiul și Ghiocelul

photo update – Green Awards

Category : Eco Eveniment, Evenimente, Galerie foto, Uncategorized

fost, vazut, premiat, placut. Verde Cafe plin, invitati misto (a venit si Renate Weber) si prezentatori de nota 10.

Cea de-a treia editie a Premiilor de Mediu -Green Awards a fost organizata de Salvati Dunarea si Delta, Alma Ro, Ecopolis, WWF, Terra Mileniul III si Copacul de Hartie, cu sprijinul Recolamp si Ecotic. In cadrul festivitatii de premiere dedicate Zilei Mediului, au fost premiati politicieni, autoritati centrale si locale, personalitati si jurnalisti ale caror initiative au contribuit la protejarea mediului sau la distrugerea lui.

Ziua Internatioanla a Mediului

Category : Colt Verde, Evenimente

E 5 iunie !!!! venit Ziua Mediului!  Pe langă faptul că vom sărbători cu mare drag toate iniţiativele care ţin de protecţia mediului, anul acesta vom aplauda mai cu seama un anume pareteneriat care ne-a înverzit multe zile. Ştiţi cu toţii cum ne place nouă reciclarea. Dar mai şi ştiţi, probabil, că avem o slăbiciune pentru reciclarea becurilor, a neoanelor şi a echipamentelor electrice, toate reprezentând deşeuri periculoase pentru mediu, care nu au voie sa ajungă la groapa de gunoi. Iar când cineva facilitează colectarea de astfel de deşeuri, devine automat premiant absolut în ochii noştri. Încă de la începutul anului Carrefour România a adus Colţurile Verzi în drumul populaţiei. Carrefour Romania găzduieşte 22 de containere de colectare – Colţ Verde, dovedindu-şi preocuparea pentru problematica gestionării responsabile a deşeurilor. Le mulţumim si îi felicităm pentru ajutorul pe care ni-l asigură în demersurile noastre de protejare a mediului!” – Raul Pop, Director General, Recolamp. Ne mai place de ei pentru că încurajează folosirea pungilor reutilizabile şi biodegradabile, propun oferte de buy-back pentru electrocasnice, economisesc energie electrică prin echipamentele folosite intern, reciclează carton şi plastic şi încurajează colectarea bateriilor uzate în magazine. Aşa că, pe 5 iunie, de Ziua Mediului, Carrefour vă îndeamnă pe toţi să folosiţi sacoşele reutilizabile, sau să vă asiguraţi că cele din plastic sunt din material biodegradabil. Totodată, va invită să veniţi în hypermarketurile Carrefour cu un deşeu electric, electronic sau electrocasnic, cu surse de lumina arse sau baterii uzate şi să le predaţi la coltul verde spre reciclare.

Iar noi de Ziua Mediului, vă urăm reciclare plăcută!

Fii Eco’n'OM – un proiect semnat Garda Nationala de Mediu, Recolamp, Environ si Ecorom

Category : Evenimente, Uncategorized

In cadrul conferintei de presa de pe 2 mai, Garda Nationala de Mediu a anuntat proiectul educational Fii ECO’n’OM.

In cadrul acestui proiect a fost demarat pana acum site-ul www.gardianulmediului..gnm.ro, (unde s-au inscris pana acum 150 voluntari); in cadrul acestui proiect functioneaza un ziar on line si rubrica Fii Eco’n’ OM.

Garda Nationala de Mediu,  cu ajutorul Environ, Recolamp si Ecorom,  a  produs 20.000 de exemplare din brosura Fii ECO’n’OM. Aceasta   se doreste a fi un  Manual Verde, continand sfaturi si idei despre economisire, reguli de reciclare etc.

Premium Wordpress Plugin