Omuletii Verzi » 2010 » July

Omuletii Verzi in noul clip Sistem

2

Category : despre Omuletii Verzi, Eco VIP

People are People, noul clip Sistem lansat astăzi ne pare unul dintre cele mai reuşite videoclipuri ale momentului. Deja un hit la multe radiouri, People are People demonstrează orele lungi de muncă pe care percuţioniştii noştri preferaţi le-au dedicat pasiunii lor: muzica.

Ne bucurăm că am avut ocazia să apărem şi noi in videoclip şi că Sistemii amintesc cu fiecare ocazie de respectul pe care îl poartă naturii.
Noi propunem să-i susţineţi şi să îi ajutaţi la promovarea acestui clip cum ştiţi mai bine!
People are…Green People!!! We like!

Green City Index 2009

3

Category : Eco World Wide, Reciclare

Cam aşa arată top 30 aloraşelor din Europa, din punct de vedere al ecologiei. Punctajul pe care îl vedeţi a fost acordat luând în calcul următoarele elemente: CO2, consumul de energie, transportul, calitatea apei şi clădirile verzi din fiecare oraş. Punctajul maxim este 100.

Ce spuneţi? Cum facem ca Bucureştiul să mai primească nişte puncte anul viitor? Trecem pe becuri economice, umblăm mai mult pe jos sau reciclăm direct din birouri?

Putem ajuta Bucureştiul pt ca la noua evaluare să aibă un scoring mai mare, iar făcând asta ne ajutam în primul rând pe noi, construindu-ne un mediu mai sănătos.

Topul de mai jos a fost realizat în 2009.

1 Copenhagen 87,31
2 Stockholm 86,65
3 Oslo 83,98
4 Vienna 83,34
5 Amsterdam 83,03
6 Zurich 82,31
7 Helsinki 79,29
8 Berlin 79,01
9 Brussels 78,01
10 Paris 73,21
11 London 71,56
12 Madrid 67,08
13 Vilnius 62,77
14 Rome 62,58
15 Riga 59,57
16 Warsaw 59,04
17 Budapest 57,55
18 Lisbon 57,25
19 Ljubljana 56,39
20 Bratislava 56,09
21 Dublin 53,98
22 Athens 53,09
23 Tallinn 52,98
24 Prague 49,78
25 Istanbul 45,20
26 Zagreb 42,36
27 Belgrade 40,03
28 Bucharest 39,14
29 Sofia 36,85
30 Kiev 32,33

Sursa: http://www.siemens.com/entry/cc/features/greencityindex/be/pdf/report_en.pdf

Cum sa (nu) reciclezi un bec

1

Category : Reciclare

Ne-a atras atenţia de curând povestea unui chinez cu o pasiune culinară dezobişnuită: mâncarea de becuri cu incandescenţă. Şi noi care credeam că am cunoaşte toate variantele în care poate fi reciclat un bec!

Wang Xianjun ne-a arătat cum un bec “delicios şi crocant” reintră într-un cu totul alt fel de ciclu. Cu siguranţă reutilizat, dacă nu putem spune reciclat, becul s-a dovedit a fi o delicatesă pentru personajul acestei relatări care a pornit iniţial cu câteva cioburi de pahar.

Wang Xianjun a înghiţit până acum aproximativ 1500 de becuri, de când avea 12 ani. Poate că pe când a început, reciclarea becurilor nu era un subiect discutat şi a ales această formă de reutilizare ieşită din comun.

Dacă ar trăi în Europa, el ar avea probleme să găsească “delicatesele”, înlocuite obligatoriu prin lege cu becuri economice. Sau poate şi-ar adapta stilul culinar după noua tehnologie! Sperăm că dacă va fi cazul vreodată, să nu uite de mercurul toxic conţinut de becurile economice!

Noi sugerăm să cautaţi în continuare un Colţ Verde, atunci când se arde un bec şi să-l depuneţi acolo spre reciclare. Iar dacă aveţi şi voi vreun obicei culinar deosebit, suntem fooooarte curioşi să-l aflăm aici!

Poftă bună la reciclat!

Ca mersul pe bicicletă

2

Category : Uncategorized

Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Şi totuşi, se pare că Bucureştiul acum îşi încearcă pedalele. Sigur că majoritatea dintre voi aţi avut experienţe julitoare cu câte un Pegas, sau, „norocoşii” pe un Mountain Bike cu multe viteze, dar fenomenul actual e unul de masă. Bicicleta e pe coperta revistelor eco, pe Facebook, pe forumuri, pe bloguri şi, din fericire, în parcuri.
Ea ia forma „cruiser”, de oraş, are un coş în faţă, o singură viteză şi frâna de la pedală e din nou hip. Dar cum se descurcă pasionaţii de urbanociclism într-o capitală a cărei velo-infrastructură lasă de dorit?

Iată un exemplu unde trendul va învinge dezorganizarea. Pentru că, mai ales o dată cu apariţia bicicletelor obtenabile gratuit, pe termen limitat, din marile parcuri, cicliştii îşi fac loc printre maşini şi pietoni. Şi inevitabil vor fi integraţi în sistem.

Companii mari aliniază în faţa sediilor biciclete care să îi ducă pe coechipieri rapid spre întâlniri. Directori şi angajaţi de top lasă maşina acasă şi fac echilibristică pe 2 roţi până la job. Hipsterii se întrec în stickere şi ecologiştii se bucură de amprenta scăzută de CO2.

Şi cum să nu ne placă bicicletele, când se pot până şi plia şi lua sub braţ?

Ne vedem pe două roţi?

Recicloniada imagini

3

Category : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Evenimente, Galerie foto, Reciclare

Iată și al doilea set de imagini de la Recicloniada de vineri. Ne bucurăm de feedback-ul pozitiv pe care îl primim, atât din presă, cât și din si reacțiile voastre pe rețelele de comunicare sau mailuri.
Vrem să continuați să încurajați și voi reciclarea si colectarea selectivă pentru că atunci când colectarea vine la populație, reciclarea se întâmpla mult mai ușor. Cand oamenii obisnuiți devin partenerii noștri, lucrurile se întâmpla mult mai ușor.

Cum a fost Recicloniada

6

Category : Eco Eveniment, Evenimente, Reciclare

Vineri am fost la un eveniment deosebit, dedicat reciclării si responsabilizării publicului bucureştean.

Au fost prezente mai multe ONG-uri, printre care prietenii noştri de la Ecoteca, Green Revolution (de a căror biciclete ne-am bucurat cu toţii la maxim), Let’s do it Romania! – ambiţioşii care vor să cureţe ţara într-o singură zi-, Viitor Plus cu Recicleta, H2O, revista Knox şi Desculţi în iarbă – o oază de verdeaţă care aminteşte de necesitatea de spaţii verzi în oraşe şi ECO-ROM ambalaje care, împreună cu Romprest au pus la dispoziţie bază de colectare pentru vizitatori.

Campioni la colectare au fost şi cei de la Ecoteca, care au adunat la rândul lor DEEE, adică aparatură veche şi becuri. S-au lăudat la sfârşitul programului cu vreo 3 televizoare, mai multe monitoare, imprimante, becuri economice arse, aparate vechi de video sau DVD, cântare şi aparate radio.

Iniţiatorii acestui vast program ONG-istic au fost cei de la Apa Nova, care împlinesc 10 ani de activitate. Tot ei i-au invitat pe cei de la Sistem, care au încheiat seara cu o răsplată muzicală excelentă pentru Reciclatori.

Noi ne-am bucurat să găsim atât de mulţi prieteni la un loc şi mulţumim echipei Apa Nova pentru invitaţie. Sperăm ca aceste colectări publice să se întâmple cât mai des şi să avem cu ce ne lăuda şi la Recicloniada 2011!

De cati forumisti ai nevoie pt a schimba un bec?

1

Category : Uncategorized

-1 pentru a schimba becul
-1 pentru a posta si anunta ca becul a fost schimbat
-14 pentru a impartasi experiente similare si a arata noi modalitati de schimbare a becului
-7 pentru a avertiza asupra pericolelor ce apar la schimbarea becurilor
-27 pentru a corecta greseli gramaticale aparute in posturile despre schimbarea becurilor
-53 pentru a lua la misto pe cei ce au corectat greselile gramaticale
-2 profesionisti in domeniu care sa atraga atentia ca termenul corect este “lampa”
-15 care sa pretinda ca au lucrat in domeniu si termenul “bec” este la fel de corect
-109 care spun ca forumul nu este despre becuri si discutia trebuie mutata pe un forum despre becuri
-111 care sustin ca atata timp cat toti folosim becuri, discutia este utila pe forum
-306 pentru a discuta care sunt cele mai bune metode de a schimba becuri, care sunt cele mai bune, de unde se pot cumpara si cat costa
-27 pentru a posta linkuri catre siteuri unde pot fi vazute diverse
modele de becuri
-14 pentru a spune ca linkurile nu sunt corecte si a posta pe cele corecte
-33 pentru a cita tot ce s-a postat pana in momentu respectiv si a raspunde “si eu”
-6 pentru a atrage atentia sa se foloseasca functia “cautare”
-12 pentru a posta ca ei renunta definitiv la forum din cauza divergentelor aparute pe marginea subiectului
-143 pentru a spune “cauta intai pe google si daca nu gasesti nimic despre becuri atunci intreaba pe forum”
-16 posturi unde doi membri poarta o discutie total paralela cu subiectul
-24 posturi in care li se atrage atentia sa foloseasca mesajele private sau e-mailul
-1 moderator care sa avertizeze ca daca nu se inceteaza cu mesajele aiurea va inchide topicul
-1 membru nou al forumului care raspunde la 6 luni dupa ultimul post si totul o ia de la inceput…

….. plus o groaza de Omuleti Verzi care sa va povesteasca despre cat de importanta de folosirea becurilor economice dar si reciclarea corecta a tuturor tipurilor de becuri, sau alte deseuri electrice, electronice si electrocasnice si pe unde gasiti si Colturi Verzi

Recicloniada

5

Category : Colectare selectiva, Eco Eveniment, Reciclare

recicloniada
Recicloniada – ziua reciclezi, noaptea te distrezi!!!
Încă o dată, colectarea vine la voi! Toţi cei care se plâng ca nu au unde să recicleze, ca nu e la îndemână sau că nu au timp, sunt lăsaţi fără scuze! Vinerea asta, nu numai că vor exista colectări pentru orice tip de deşeu reciclabil, dar se şi termină totul cu o răsplată muzicală.

Veniţi vineri pe parcursul întegii zile  în faţa Ateneului şi aduceţi cu voi becuri, baterii, radiouri, ambalaje, cartoane, borcane sau orice vechitură care ştiţi că poate fi reciclată.  Mai multe ONG-uri vă vor informa despre programele şi proiectele lor şi doi DJ simpatici vor începe spre seară să ne încânte cu ritm de Drum&Bass.

Ulterior, rămânem la drums, cu specialiştii noştri în percuţie: trupa Sistem. Iar noi vom fi acolo să vă întâmpinăm şi să vedem ce deşeuri aţi adus!
Haideţi să începem weekendul reciclând şi dansând!
Pe vineri!

Green Business Index–premiere

1

Category : Colectare selectiva, Eco Eveniment, EcoTendinte, Evenimente, Reciclare

7 iulie 2010, ora 16.00, Parcul Herastrau. Ne-am prezentat la eveniment pentru a felicita  atat premiantii cat si organizatorii si pentru a ne arata aprecierea fata de politicile eco sustinute de mediul business romanesc.
Green Revolution in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, pe baza chestionarului completat de participanti, au comunicat premiantii:

Premiul 1 – diploma si coronita -  Siveco Romania. Liderul pe piata de software ce asigura o mare parte din proiectele informatice de anvergură din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software romanesti, a fost evaluat si s-a constat ca exceleaza si in preocuparea sa fata de protectia mediului. Astfel a primit si  premii speciale in domeniul “Transporturilor” si” Achizitiilor Verzi”, categoriile GBI la care a iesit, de asemenea, pe pozitia I.

Premiul 2Holcim Romania, castigatoare si la categoriile ”Impact asupra mediului” si ”Starea cladirilor companiilor”

Premiul 3Danone Romania. Pe langa diploma aferenta locului 3, reprezentantii Danone au plecat acasa cu alte doua trofee, la categoriile ”Dezvoltare sustenabila” si ”Utilizarea resurselor”.   Compania se poate lauda cu un sistem eficient de colectare selectiva, investitii in tehnologii curate si propria statie de epurare a apei.

Premiul special, acordat de Asociatia Recolamp pentru utilizarea surselor de lumina eficiente energetic si reciclarea lor, a mers, de asemenea, la Danone. Prietenii nostri de la Danone chiar stiu sa utilizeze becurile economice  functionale si apoi sa gestioneze becurile-deseuri! Omuletii Verzi i-au vizitat de multe ori si stiu cel mai bine!!! Bravo, felicitari si la mai mare!

Felicitari initiatorilor, organizatorilor, sustinatorilor, tuturor celor implicati in acest proiect! Va dorim sa cresteti in anii ce vor urma si GBI sa devina un instrument util si pe care il avem cu totii in vedere in momentul in care gestionam problematicile de mediu, la serviciu!

Raluca Fisher, Director General, Green Revolution, ne-a promis ca la anul ne vom revedea si vom analiza din nou companiile romanesti ca sa-i premiem pe cei mai harnici dintre noi si cu cea mai mare grija fata de mediu. Asadar, succes tuturor si sa va vedem premianti!

Top 10 Green Business

Siveco România – Locul 1
Holcim România – Locul 2
Danone Romania – Locul 3
Coca-Cola HBC Romania – Locul 4
Rompetrol Rafinare – Locul 5
Ecosistem – Locul 6
Carpatcement Holding – Locul 7
Agacon Suceava – Locul 8
Eco-X – Locul 9
Rompetrol Petrochemicals – Locul 10

Coronite pentru cele sapte categorii GBI:

Dezvoltare sustenabila – Danone
Impact asupra mediului – Holcim
Utilizarea resurselor – Danone
Starea cladirilor companiilor – Holcim

Managementul deseurilor – Lafarge

Transport – Siveco
Achizitii verzi – Siveco

Sus pe bloc

13

Category : EcoTendinte

Am citit de curând un articol care spune ca Bucureştiul se pregăteşte de noi idei, în ceea ce priveşte spaţiile verzi. Capitala ţării are spaţii mari, deloc neglijabile, care nu sunt folosite nicicum: acoperişurile blocurilor. Şi am început să visăm la terase înverzite cu vederi asupra oraşului, nu atât de gri, ci acoperit de alte terase înverzite. Ideea aceasta nu ar duce doar la o răcorire pe timp de caniculă, ci, ne permitem să sperăm, la o nouă formă de socializare, la terasă, în aer liber, unde toţi locatarii unui bloc ar căuta seara după serviciu răcoare la înalţime.

Poate unii ar veni şi cu mici idei de grădini, fie de flori, fie care să le aducă legume din producţie proprie. Poate s-ar îngădui şi construirea unor sere.

Am întrebat mai mulţi prieteni, care locuiesc la bloc, dacă folosesc în vreun fel acoperişul, iar majoritatea ne-au răspuns sincer că nici nu ştiu cum se ajunge acolo.

Până când aceasta postare va fi mai degrabă o descriere a realităţii decât un vis răcoros, vă provocăm şi pe voi să vă închipuiţi cum v-aţi bucura de un spaţiu verde, sus pe bloc!

L.E. : la cererea publicului am initiat un grup pe facebook, grup unde incercam sa adunam cat mai multe date si idei despre cum putem pune in aplicare “gradina de pe bloc”

Premium Wordpress Plugin