Omuletii Verzi » 2011 » April

Calculatoarele vechi, reciclate sau reconditionate la Ateliere Fara Frontiere

2

Category : Colectare selectiva, DEEE, Reciclare

Daca aveti echipamente informatice vechi de care nu mai aveti nevoie, o solutie este sa le dati unei organizatii care le reconditioneaza si le doneaza mai departe sau le vinde. Ateliere Fara Frontiere reconditioneaza calculatoarele uzate pe care le colecteaza de la companii si apoi le doneaza sau le vinde la preturi mici.

La Ateliere Fara Frontiere (AFF) lucreaza persoane defavorizate – mai ales adulti fara adapost – pe care organizatia Samusocial le ajuta sa se reintegreze in societate. Ca sa ajunga AFF, ele trec printr-un proces de consiliere socio-profesionala, adaptat fiecareia. → Continue

Insula Gunoaielor

Category : Eco World Wide, Reciclare

De multe ori, nu ne saturam sa admiram cat de frumoasa este planeta noastra. Visam sa o vizitam candva in lung si in lat, munti, campii, mari si rauri si desigur ca ne zboara gandul si la frumoasele insule ale marilor oceane, plaje albe si apa curata ca lacrima.

Dar croaziera noastra mentala s-a blocat intr-o insula despre care putini au auzit, dar la formarea careia foarte multi au contribuit: insula gunoaielor, sau mai exact Great Pacific Garbage Patch. In Nordul Oceanului Pacific s-a format, in timp, prin curenti de apa si aer care au transportat deseurile, o suprafata imensa de gunoaie plutitoare, cele mai multe provenind din materiale de plastic.Nu se stie exact cat mare e aceasta suprafata. Cel mai adesea ea este comparata cu aria dubla a statului Texas, alte ori insa cu aria dubla a intregii Americi de Nord. Estimarile ajung de la 0.41 % pana la 8% din suprafata totala a Oceanului Pacific. Cercetatorii sustin ca 80% din aceasta cantitate enorma de deseuri este produsa de zonele continentale si ca 20% ajunge in oceane de la vapoarele ce le circula. → Continue

Reciclarea in Romania este de 1%, tinta europeana de 50%

Category : Colectare selectiva, Eco World Wide, Reciclare

Statistica europeana indica un procent de reciclare de 1% in Romania, in vreme ce obiectivul comunitar este de 50%. Mai mult, oficialul european Julio Garcia Burgues, directorul de management al deseurilor la nivelul Comisiei Europene, a avertizat ca Romania mai are un lung drum de parcurs pana cand va putea indeplini tintele europene.

„99% din toate deseurile municipale merg la groapa (fata de media europeana de 38%), in pofida tintelor de reciclare si revalorificare impuse de UE. Procentul de reciclare este de 1%, iar media europeana este de 24 %”, a declarat Burgues. Pana in 2020, Romania trebuie sa ajunga la o tinta de reciclare de 50% pe toate fluxurile de deseuri. → Continue

Sarbatori Fericite si Luminate!

Category : Evenimente

Mai este foarte putin pana dam startul operatiunii M.O.V. (mielul, oul, vinul). Noi ne pregatim temeinic si suntem convinsi ca voi ati fost mai vrednici decat noi.
Apelati la solutiile eco si atunci cand vine vorba de curatenia de Paste, ori de meniul dedicat acestei Sfinte Sarbatori. Stiti doar ca exista si vopsele eco pentru colorarea oualelor, iar prin oras sunt si targuri cu produse bio foarte proaspete.

Va dorim o Sarbatoare frumoasa si luminata, alaturi de cei dragi voua. Nu uitati sa nu faceti excese si profitati maxim de aceste zile libere in care va puteti odihni, va puteti relaxa la o plimbare pe jos, pe role sau cu bicileta.

Noi va uram un Paste Fericit si speram ca Becanila sa va viziteze cu rucsacul plin de daruri!

Paste Fericit Omuleti!
Paste Fericit si tie
!

Reciclati ziare si izolati-va casa cu ele

Category : Eco World Wide, EcoTendinte

Desi in Romania inca nu este populara izolatia celulozica, ea este o metoda care se foloseste cu succes pe pietele nordice de cateva zeci de ani. Asta pentru ca celuloza este un foarte bun izolator termic.

Izolatia celulozica moderna foloseste ca materie prima hartia de ziar reciclata, din care se extrag fibrele sale brute, tratate apoi cu aditivi speciali pentru a capata proprietati ignifuge sau protectie fata de daunatori. Se poate folosi pentru realizarea izolatiei termice atat pentru pereti, podele, cat si pentru tavane si acoperisuri, asigurand totodata o protectie fonica ridicata.

Izolatia celulozica poate fi proiectata pe orice fel de structura, iar de obicei este folosita la interior si la mansarde. Avantajul ei este ca fibrele de celuloza sunt suflate mecanic in locurile dorite printr-un furtun, creand o „saltea”, care are aspectul lanii.

De asemenea, izolatia celulozica are avantajul ca se instaleaza repede. De pilda, o suprafata de 120 de metri patrati poate fi acoperita in 3-4 ore cu un strat de 10 centimetri, in functie de complexitatea structurii. Totodata, asigura un grad de umplere de 100% a suprafetelor.

Mai mult, costurile de incalzire sunt diminuate cu cel putin 25% in perioada iernii prin acest tip de izolatie, in timp ce vara temperatura din casa este mai scazuta cu cel putin 5 grade decat in mod obisnuit.

Ecologia in viata de zi cu zi a americanilor

Category : Eco World Wide, Reciclare

Ne-am bucurat sa aflam de curand ca in America, un continent adesea acuzat sa fie cel mai mare poluator dintre continente, incep sa se miste lucrurile. Se dau in continuare pungi de plastic gratuit la supermarket, dar in unele angajatii au obligatia sa intrebe clientul daca au nevoie de ele, adica ii ajuta sa constientizeze utilizarea lor.

Si apoi, multe dintre supermarketuri au inventat cate un mesaj eco de printat pe punga, fie delara ca e din material reciclabil sau biodegradabil, fie inscriptioneaza direct pe punga metode de reutilzare. Avem un exemplu pentru o lista inreaga de astfel de sugestii de reutilizare. Printre sfaturi se afla utilizarea pungii de cumparaturi pe post de sac de gunoi, acasa sau in masina, pentru rufe murdare, pentru a impacheta un snack pentru ziua urmatoare etc.

Este interesant ca producatorii, nu doar ca sugereaza reutilizarea pungii, dar o fabrica direct cu mesajul ca aceasta nu trebuie sa ajunga la gunoi.

Voi cum ati continua lista?

Cum pot recicla firmele din Bucuresti hartia

Category : Colectare selectiva, Reciclare

Companiile din Capitala care produc deseuri de hartie si vor sa le recicleze se pot inscrie in noul program pe care il deruleaza asociatia ViitorPlus si Dentas Romania. ViitorPlus a lansat un nou program destinat companiilor care doresc sa recicleze deseurile de hartie.

Parteneriatul ViitorPlus – Dentas Romania permite extinderea programului “Recicleaza pentru copaci” prin cresterea numarului de firme si persoane fizice care se pot inscrie sa recicleze hartie si carton. Mai ales ca o tona de hartie reciclata salveaza 15 arbori maturi.

Companiile care vor sa faca parte din program trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie din Bucuresti, sa ofere deseuri de hartie si carton in cantitati de minim 80kg, hartia sa fie netocata, neplastifiata si nelucioasa. De asemenea, firmele trebuie sa contribuie cu o suma modica pentru acoperirea cheltuielilor administrative.

Dentas Romania va colecta hartia de la majoritatea beneficiarilor din program si o va duce direct la reciclat in fabrica de cofraje de oua pe care firma o detine. Fondurile obtinute din valorificarea deseurilor de hartie vor fi folosite pentru plantarea de copaci prin proiectul “Adopta un copac!”- un alt proiect ViitorPlus.

Mai sunt alte doua optiuni. → Continue

Crosul Iepurasilor verzi – peste 500 de participanti

5

Category : Colectare selectiva, DEEE, Eco Eveniment, Evenimente, Galerie foto, Reciclare

Duminica, 17 aprilie, impreuna cu noul nostru prieten BECanila, am sustinut pe cei care au participat la Crosului Iepurasilor Verzi, in parcul Herastrau. Au participat aproximativ 500 de persoane, din care 150 s-au inscris la cros, restul au urmarit si incurajat alergatorii.

Evenimentul, organizat de Asociatia Recolamp in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, a fost conceput ca o modalitate de promovare a unui comportament ecologic si de constientizare asupra importantei colectarii selective a deseurilor din surse de lumina.

Desi simbolice, cantitatile colectate in urma taxei de participare (fiecare concurent a adus cel putin un bec ars) au depasit asteptarile, deoarece multi dintre concurenti au adus mai multe becuri si chiar tuburi fluorescente. Astfel, in ziua Crosului s-au colectat peste 30 kilograme de deseuri din surse de lumina.

Toti cei 150 de concurenti au primit urechi verzi si au parcurs traseul de 1.5 kilometri in timp record.
La sfarsit, ocupantii primelor trei locuri, atât la fete cât şi la băieti, au primit premii ecologice (biciclete si trotinete). De asemenea, au fost acordate sase mentiuni, precum si un premiu special, pentru cel mai vârstinc participant, o bucuresteancă de 79 de ani.

Ne-a facut placere sa participam la acest eveniment ECO, deoarece am reusit sa ducem mai departe mesajul colectarii si reciclarii selective!

Premiile lui Becanila la Crosul Iepurasilor Verzi

2

Category : Eco Eveniment, Evenimente

Alearga 1,5 km si arata tuturor ca iti pasa de mediul in care traiesti! Duminica, 17 aprilie, ora 11 in parcul Herastrau, pe aleea Trandafirilor (intrarea din piata Carles de Gaulle) te asteptam sa castigi premiile lui Becanila!

Crosul Iepurasilor Verzi – detalii si premii

Category : DEEE, Eco Eveniment, Reciclare

Vino duminica, 17 aprilie 2011, in parcul Herastrau, pe aleea Trandafirilor (intrarea din piata Carles de Gaulle), incepand cu ora 11.00, la Crosul Iepurasilor Verzi.
Adu un bec ars si iti dam o pereche de urechi verzi, cu care sa treci finish-ul. Daca te dovedesti cel mai rapid iepuras, Omuletii Verzi, impreuna cu cel mai nou prieten al lor, iepurasul Becanila, te vor premia.
Alearga 1,5 km si arata tuturor ca iti pasa de mediul in care traiesti!

Inscrieri online la  http://www.omuletiiverzi.ro/inscriere.html → Continue

Premium Wordpress Plugin