Omuletii Verzi » Blog Archive » O lume mai buna

O lume mai buna

Categoria : Eco World Wide

De multe ori, marile companii sunt invinovatite ca ar fi responsabile de o parte din poluarea cu care ne luptam si de schimbarile climatice agravate de industriile in care ele actioneaza. Dar de multe ori, tot marile companii sunt cele care fac cele mai evidente si mai de efect campanii pentru protejarea mediului inconjurator.

Zilele trecute ne-a atras atentia compania Nike, care promite sa ne ofere o lume mai buna. Nike vrea sa devina o companie care sa puncteze la capitolul sustenabilitate. De exemplu, ei si-au propus ca anul acesta sa recicleze 440 de tone de PET-uri si sa foloseasca plasticul obtinut pentru fabricarea de noi echipamente sportive.

Toate aceste gesturi, desigur, fara sa afecteze calitatea si performanta produselor lor, apreciate de atatia sportivi la nivel mondial.

Cu aceste vesti si mai ales cu intentia de a fabrica costume pentru echipe intregi doar din materiale eco si reciclate, ei au iesit in evidenta la Green Biz Forum, San Francisco anul acesta.

Nike este printre putinele companii care comunica activ ca sustenabilitatea este un lucru modern si o transmit publicului ca pe un curent, un trend “hip” si “cool”.

Si ca sa comunice mai bine cu publicul, au facut si un video cu mesaj puternic. Nu doar mesajul e puternic, ci si canalul: o compilatie din reclame mai vechi, respectiv, reclamele lor vechi, reciclate:

Ne place!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin