Omuletii Verzi » Blog Archive » 5 motive sa fii eco

5 motive sa fii eco

Categoria : Eco Eveniment, Evenimente, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

TreeHugger face o lista cu cateva motive pentru care sa treci la un stil de viata verde. Noi le-am ales pe cele pe care le consideram esentiale.

Mancarea sanatoasa, energie curata

Stiti deja, nu e nevoie sa va mai batem noi la cap, ca hrana crescuta organic e indicata, in timp ce hrana procesata sau produsa cu hormoni e, bineinteles, contraindicata. Teoria e cunoscuta, dar cum stati cu practica? De unde va procurati hrana? In ce consta ea? Unde mancati cand iesiti in oras?

Cosmetice organice

Stiati ca, in medie, corpul unei femei absoarbe de-a lungul vietii aproape 2 kilograme de chimicale din produsele cosmetice? Pielea este cel mai mare organ al corpului si daca nu alegeticu simt de raspundere produsele cosmetice folosite, o expuneti la riscuri nebanuite. Slava Domnului, in ultimii ani, piata chiar abunda in produde organice de tot felul, la preturi din ce in ce mai accesibile.

Energia regenerabila

In ultimii ani, rata de raspandire a surselor de energie regenerabila a crescut ca niciodata pana acum. Practic, acum daca vrei sa ai energia ta curata, ai o gramada de optiuni, de la panouri solare, pana la tot felul de generatoare.

Mersul pe jos

Nu numai ca face piciorul frumos, cum spune si vorba romaneasca, dar ajuta si planeta sa mai respire un pic. Bine, nu trebuie sa mergi chiar la pas mereu, e ok si cu bicicleta, trotineta etc. Si mai e si hip.

Reciclarea

Natura recicleaza tot…asta e lectia pe care o inveti daca stai cu adevarat in natura. Si-atunci de ce nu am putea si noi, oamenii, sa reciclam? Daca e imposibil sa reciclam tot, macar sa sortam deseurile, sa facem compost din resturile organice si sa avem grija sa nu consumam iresponsabil resurse, apa, bani.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin