Omuletii Verzi » Blog Archive » 5 semne ca industria energetica se reinventeaza

5 semne ca industria energetica se reinventeaza

Categoria : Uncategorized

Efectele schimbarilor climatice nu mai sunt doar un viitor indepartat, ci au devenit realitatea de zi cu zi si sunt evidente aproape peste tot pe glob.
In acest context, industria energiei isi regandeste strategia. Treehugger.com a identificat cinci semne vitale care anunta o schimbare de paradigma.
1. Din ce in ce mai multe corporatii investesc sume enorme in energia verde si isi regandesc strategia energetica pe termen mediu, cu focus pe eficienta energetica. Cel mai recent exemplu este Microsoft, care tocmai a achizitionat o ferma de turbine eoliene.

2. Antreprenorii din domeniul regenerabilelor sunt din ce in ce mai cunoscuti si chiar invitati la conferinte de renume, cum e celebrul TED.

3. Companiile furnizoare de servicii isi regandesc si ele modelul de business. Poate asta inca nu se intampla la noi, dar in alte tari da. De exemplu, in Germania una dintre cele mai mari companii energetice si-a schimbat strategia, mergand pe regenerabile.

4. Energia din surse regenerabile este din ce in ce mai ieftina, ceea ce inseamna ca in curand din ce ce in mai multi consumatori isi vor permite sa o plateasca.

5. Din ce in ce mai mult lume pare constienta de aceasta situatie si este interesata sa se implice. Si vorbim aici de gesturi marunte – ca alegerea responsabila din punctul de vedere al eficientei energetice la cumpararea unui aparat electrocasnic – pana la campanii de constientizare. Efectul direct va fi, in timp, ca marii furnizorii de servicii in domeniul energetic vor resimti presiunea si vor fi nevoiti sa cedeze, adaptandu-si oferta cererii de pe piata.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin