Omuletii Verzi » Blog Archive » A aparut aplicatia care gaseste cele mai bune rute de biciclete

A aparut aplicatia care gaseste cele mai bune rute de biciclete

Categoria : Eco Eveniment, Evenimente, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Doi biciclisti canadieni au creat o aplicatie pentru telefonul mobil si tableta, pornind de la o retea cu cele mai cunoscute rute pentru biciclete din lume.

In total e vorba de aproape 1.400.000 de kilometri adunati intr-o aplicatie care acum indica cele mai bune drumuri pentru biciclisti.

Numita CycleMap, aplicatia a fost gandita de Olivier Carbonneau de inca acum doi ani, pornind de la hartile din orasul sau natal, Quebec.

Dupa ce a dezvoltat aplicatia initiala, Carbonneau s-a gandit sa foloseasca date open source pentru a carta toate traseele de bicicleta de pe planeta. Anul trecut, s-a cuplat cu antreprenorul David Boudreault, alaturi de care a scos o versiune gratuita si una de 4,99 de dolari pentru iPhone. Pana acum, aplicatia a fost descarcata in 75 de tari.

Versiunea de 4,99 de dolari ii comunica utilizatorului tipul traseului (daca este asfaltat, pavat etc.) si inaltimea drumului si ii pune la dispozitie un instrument cu itinerarii diferite. Utilizatorii isi pot salva search-urile si rutele favorite, pot gasi cel mai apropiat atelier de biciclete cand au problema si pot inregistra harti si trasee de calatorie in modul offline.

Totodata, CycleMap ilustreaza si statiile de bike sharing si disponibilitatea acestora in 176 de tari. Cei doi canadieni vor sa adauge si o componenta de mountaing biking viitoarei versiuni a aplicatiei si s-o faca disponibia si pe sistemele Android.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin