Omuletii Verzi » Blog Archive » A inceput conferinta Rio+20. Focus: dezvoltarea durabila

A inceput conferinta Rio+20. Focus: dezvoltarea durabila

Categoria : Biodiversitate, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Natura, Reciclare

Summitul Rio+20 are ca scop reafirmarea angajamentului politic al tarilor participante pentru a favoriza o dezvoltare durabila.

Proiectul documentului final, care ar trebui adoptat in cadrul reuniunii, include clauze precum regenerarea energiei, ajutorarea tarilor sarace pentru o mai buna gestionare a resurselor si a apelor si protejarea apelor si a oceanelor.

Conferinta Rio+20 debuteaza pe 13 iunie si va dura pana pe 22 iunie.

Summitul este vazut drept o oportunitate de a stabiliza economia globala si de a imbina economia verde cu protectia mediului inconjurator.

Insa proiectul care trebuie adoptat la finalul reuniunii pare sa fi fost de multe ori schimbat, cele mai multe amendamente venind din partea SUA, blocul Chinei, G77, Rusia, Japonia si unele state membre UE.

Multe dintre acestea critica faptul ca proiectul este prea bland pe alocuri, in ce priveste bancile si corporatiile majore.

De asemenea, un alt motiv care starneste controverse il constituie obiectivele de dezvoltare durabila (GDP), care cauta sa imbunatateasca mediul medical si educational din tarile sarace si sa creasca piata de munca.

De asemenea, nu s-a ajuns la un consens in privinta masurilor pe care le pot adopta tarile avute pentru a le ajuta pe cele in curs de dezvoltare.

Ultimul modul al conferintei  - care are loc pe 22 iunie -  va consta in reuniunea sefilor de stat si de guvern, din 193 de tari, unde se vor analiza documentele pregatite pentru a fi adoptate si se va semna declaratia finala a Conferintei.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin