Omuletii Verzi » Blog Archive » Ambitii mari pe insula King Island din Australia

Ambitii mari pe insula King Island din Australia

Categoria : Uncategorized

O mica insula aflata intre statele australiene Victoria si Tanzania – Kind Island – tinteste sa devina 100% eco din punctul de vedere al energiei folosite.
Planul insulei situata in stramtoarea Bass este sa treaca total pe energie curata. King Island va fi, deci, casa, celei mai mare ferme eoliene din emisfera sudica.
La inceput, insula va trece complet pe energie curata pentru un interval de timp limitat.
Compania Hydro Tasmania – care este o afacere detinuta de stat – are un numar de turbine eoliene si panouri solare pe insula si spera ca, prin investitii viitoare, sa scada cu 65% consumul de alte tipuri de energie pentru functionarea insulei.
Pentru a marca obiectivul si pasii facuti spre realizarea lui, toata insula va trece, pentru 90 de minute, pe energie curata, exclusiv.
„Nicaieri nu s-a mai obtinut un astfel de rezultat la scara mare, de functionare 100% pe energie regenerabila. Vrem ca aceste perioade de timp sa fie nu doar mai dese, ci si mai lungi si speram sa atingem obiectivul in urmatoarele cateva luni”, a declarat Simon Gamble, reprezentat al companiei Hydro Tasmania, citat de ABC News.
Pentru momentul de trecere pe energie curata se lucreaza intens inclusiv cu locuitorii insulei, in ale caror case sunt instalate retele noi, la fel ca si in centre de afaceri sau institutii.
Planul companiei pe termen lung este de a construi o ferma eoliana de doua miliarde de dolari pe insula, care sa produca energie nu doar pentru insula, ci pentru intreg statul australian Victoria.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin