Omuletii Verzi » Blog Archive » Anvelopele – produse care pot fi refolosite

Anvelopele – produse care pot fi refolosite

1

Categoria : Eco Lifestyle, Reciclare

anvelopeAnvelopele uzate nu ar trebuie aruncate la intamplare. Ele pot reintra in ciclul de productie si pot sa devina parte a unor anvelope noi ori de cele mai multe ori pot fi folosite pentru fabricarea peretilor protectori de pe marginea drumurilor.
Ciclul de viata al anvelopelor este caracterizat de etapele parcurse de o anvelopa din momentul productiei pana la scoaterea din folosinta. Altfel spus, de la materie prima la deseu.
Arborele de cauciuc, intalnit in emisfera sudica in Indonesia sau Thailanda, este cel care da viata anvelopelor. Acestea prind contur dupa ce materia prima este procesata, iar productia continua cu depozitarea si transportul produsului finit.
Ciclul de viata al unei anvelope trece prin patru etape:
- Procesul de prelucrare a materiei prime, achizitionarea si fabricarea compusilor de baza.
- Fabricarea anvelopelor
- Utilizarea anvelopelor
- Refolosirea anvelopelor utilizate in scopuri multiple
Cel mai adesea efectele unei anvelope asupra mediului inconjurator se produc atunci cand aceasta este uzata si folosita fara a lua in considerare parametrii optimi recomandati de producator. Efectul se produce asupra consumului de carburant al vehiculului.
Consumul de combustibil poate fi redus printr-un coeficient redus de rezistenta la rulare si reducerea greutatii anvelopelor. Astfel emisiile de carbon sunt diminuate constant iar emisiile de carbon si formarea gazelor cu efect de sera ating un nivel minim.
Nu doar materia prima si noile tehnologii conteaza. Stilul de condus al soferului conteaza si trebuie sa fie unul ponderat.
Anvelopele potrivite impreuna cu un sofat economic pot sa aduca o scadere a consumului de combustibil de pana la 20 %

Astfel, va sfatuim sa predati anvelopele voastre uzate catre service-urile de specialitate care sunt obligate sa colecteze acest tip de deseu.
Reduce, Reuse, Recycle!

Comentarii (1)

Felicitari. Acest subiect ar trebui abordat mai des !

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin