Omuletii Verzi » Blog Archive » Apa calda de la soare, in Zalau

Apa calda de la soare, in Zalau

Categoria : Uncategorized

Inca o stire despre energia solara si Romania, ca sa va demonstram ca se fac progrese in domeniul energiei din surse alternative.
La caminul Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” din Zalau a fost inaugurata o instalatie de incalzire a apei menajere cu ajutorul energiei solare, transmite asociata ViitorPlus.
Acest lucru a fost posibil datorita unui premiu de 3.000 euro, castigat in cadrul competitiei „ecOprovocarea” si oferit de TenarisSilcotub, dar si datorita unei donatii sub forma a 5 colectoare solare oferita de ViitorPlus, cat si unei finantari oferite de Primaria Municipiului Zalau.
„EcOprovocarea” este un proiect educational in domeniul protectiei mediului, dedicat liceelor din Calarasi si din Zalau, organizat de ViitorPlus in parteneriat cu TenarisSilcotub. In cadrul competitiei, echipe de ecoambasadori au misiunea de a organiza evenimente si proiecte cu un impact pozitiv asupra mediului.
In anul scolar 2010-2011, Liceul „Gheorghe Sincai” din Zalau a acumulat cele mai multe puncte in cadrul competitiei „ecOprovocarea”, fiind declarat castigator.
Cele 5 colectoare instalate au fost construite de ViitorPlus in cadrul unor ateliere educationale de catre angajati ai unor firme alaturi de voluntari, prin proiectul Regenesys. Durata medie de functionare a colectoarelor este de 10 ani.
Pe langa componenta practica de constructie a colectoarelor solare, proiectul a inclus si sesiuni educationale despre schimbarile climatice care ne afecteaza pe toti si nevoia de trecere la surse de energie curata, regenerabila.
In fiecare ora, cantitatea de energie solara care ajunge pe suprafata Pamantului este mai mare decat energia consumata intr-un an pe glob. Colectoarele solare folosesc acesta energie si astfel protejeaza mediul inconjurator.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin