Omuletii Verzi » Blog Archive » Apa imbuteliata, o sursa de poluare.

Apa imbuteliata, o sursa de poluare.

1

Categoria : Eco World Wide, Reciclare

Stiti care este unul dintre cele mai mari trucuri pe care le-a facut marketingul vreodata? A facut oamenii sa cumpere apa! Apa imbuteliata este o inventie a anilor ’70, cand, in America, anumite companii au inceput sa critice apa de la robinet si sa vanda una pe care o comunicau ca fiind mai pura si mai sanatoasa.

Deja atunci, cele mai multe teste aratau ca apa de la robinet e de cel putin aceeasi calitate, poate chiar mai buna. Dar apa imbuteliata a prins repede la public si ramane un bun necesar pana astazi, chiar daca este unul din marii poluatori ai planetei. Ganditi-va doar la PET-uri, transport si imbuteliere…si atunci ne intrebam, cat de “pura” este apa la PET de fapt?

Sa ne gandim putin ca apa imbuteliata costa de 2000 de ori mai mult decat apa pe care o aveti voi in casa, la robinet. Ca si cum ati plati 20.000 Ron pentru o paine. Absurd, nu?

Mai mult, apa si bauturile imbuteliate in general, polueaza pe tot parcursul ciclului de existenta, si continua sa polueze si dupa ce bunul a fost consumat. Asadar, se foloseste energie pentru extragere si imbuteliere, pentru depozitare, petrol pentru transport si enorm de multa energie pentru recuperarea si reciclarea sticlei devenita deseu. Ori, din tot ce se produce, se recicleaza doar 20%. Restul de 80% din PET-urile scoase in uz se gasesc in gropi de gunoi sau oceane. Cele arse cauzeaza substante toxice.

Reduceti consumul de bauturi imbuteliate! Cautati apa de izvor sau instalati un filtru de apa la robinetul de acasa!

Investind intr-un filtru de apa puteti avea apa de baut pura aproape gratis, si nu mai trebuie sa carati bidoane sau sa duceti sticle de plastic la reciclat. Mai mult, nu veti mai auzi niciodata in casa “nu mai avem apa!”, pentru ca ea va fi tot timpul la chiuveta din bucatarie.

Si daca nu v-am convins noi, uitati-va la clipul de mai jos, care ne-a inspirat si care e disponibil acum si cu subtitrare in limba romana:

http://www.youtube.com/watch?v=rKE0G70LFYM

Comentarii (1)

Unde mai pui că PETurile (şi plasticul în general) emană tot felul de chimicale în apa transportată în ele…

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin