Omuletii Verzi » Blog Archive » Apa + Ingeniozitate = Becuri eco

Apa + Ingeniozitate = Becuri eco

Categoria : Eco World Wide, Reciclare

Exista foarte multe metode de reciclare. Ce ne-a interesat de curand a fost o metoda de reciclare a apei, respectiv de evitare a pierderii atator litri de apa in casa.

Metode sunt berechet, de la a instala un cap de dus modern care permitea reglarea presiunii, pana la toaleta cu functie “stop flush”, toate sunt eficiente. In multe case din Romania trebuie lasata apa sa curga pana cand ea vine la temperature preferata pentru dus sau baie. O metoda destul de buna pentru a salva aceasta apa este de o aduna in galeti sau ligheane si a o folosi ulterior pentru a face curatenie, pentru a trage apa la toaleta sau alte intrebuintari de menaj.

Un brazilian ne-a surprins de curand la acest capitol, cu o metoda 2 in1, inventie propie. Si anume: el foloseste (recicleaza) apa transformand-o totodata intr-o sursa de lumina echivalenta puterii unui bec de 50W.

Intr-un Pet de 2 litri el pune apa si o substanta tip inalbitor, fixeaza sticla in acoperisul casei sau, in cazul lui, atelierului in care lucreaza iar mecanismul obtinut ia lumina soarelui si o reda la o putere impresionanta.

O descriere mai exacta ne da chiar inventatorul brazilian in videoclipul de mai jos.

Apa + Ingeniozitate = Bec Economic

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin