Omuletii Verzi » Blog Archive » Atat de mult efort pentru un bec??

Atat de mult efort pentru un bec??

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, Reciclare

Unora li se pare un efort foarte mare sa ia un bec ars in geanta si sa se duca cu el la cel mai apropiat punct de colectare.

Este! Traim intr-o perioada in care lumea nu are timp de nimic. Cu siguranta ca nu vor exista persoane, carora sa li se arda un bec si sa zica: “Las raportul asta urgent pe maine, pentru ca acum voi duce becul ars la reciclat!” Sau: ” Sa o sun repede pe bona sa stea cu copilul, pentru ca s-a ars neonul din baie si trebuie sa il duc la un punct de colectare!”

Nici nu trebuie sa exageram. Dar dureaza, de exemplu, doar 2 minute sa intri pe www.coltverde.ro si sa gasesti cel mai apropiat punct de colectare. Si, poate, cand mergi la cumparaturi in weekend, sa iei si becul acela ars pe bancheta din spate.

Sau, incearca urmatoarele variante:

1) Improvizeaza o cutie in care sa aduni becurile arse, si cand se umple cutia le duci la reciclat. Efortul va parea mult mai justificat!

2) Scrie vecinilor din scara sa predea becuri arse la apartamentul tau. Vei aduna mult mai repede o cantitate veritabila, ca sa compenseze efortul spre punctul de reciclare.

3) Verifica daca si colegii tai de serviciu sunt interesati de reciclarea de becuri. Apoi scrie-ne, si vom instala un Colt Verde in cladirea ta de birouri. Ca la servici oricum mergi in fiecare zi, si un bec sau un neon nu e neaparat un bagaj in plus.

4) Treci pe becuri economice, si iti vei pune problema reciclarii o data la 4 -10 ani!

5) Colecteaza becuri de la vecini pana la Craciun. Vopseste-le apoi cu acrilice in cele mai frumoase culori si vei avea cel mai original brad de Craciun. Globurile sunt comune, pe cand becurile pictate…inedite!

Ai urmat vreun sfat de mai sus? Ai o metoda proprie de depozitare a deseurilor provenite din surse de lumina? De-abia asteptam sa o citim pe omuletii.verzi@gmail.com

Reciclare placuta! Acum ai cum!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin