Omuletii Verzi » Blog Archive » Atentie la apa de la robinet!

Atentie la apa de la robinet!

Categoria : Eco Lifestyle, Ecologie, EcoTendinte, Natura

Apa potabila furnizata prin retelele de distributie din Bucuresti indeplineste normele europene, insa, uneori, apa care curge de la robinet este indoielnica, ceea ce poate avea efecte asupra sanatatii, avertizeaza un studiu realizat recent.

Testele efectuate de compania care livreaza apa si de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti arata ca rareori apar incalcari ale standardelor de calitate in ceea ce priveste apa potabila din Capitala. Insa, o verificare paralela efectuata de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis a contrazis rezultatul oficial.

In august 2011 o echipa Ecopolis a testat 10 mostre de apa colectate din opt apartamente diferite, din cele sase sectoare ale Capitalei. Dintre acestea, trei probe prezentau anomalii grave, care pot fi un risc pentru sanatate. Cauza: starea proasta a tevilor din blocurile de locuinte, prin care apa trece.

Mai mult, Ecopolis a intocmit o lista cu o serie de masuri pe care le propune autoritatilor pentru imbunatatirea calitatii apei, cum ar fi testarea apei la robinetul consumatorilor, obligarea asociatiilor sa schimbe conductele in blocurile in care se constata anomalii in calitatea apei si promovarea si introducerea de filtre de purificare a apei, mai ales in restaurante.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin