Omuletii Verzi » Blog Archive » Atmosfair

Atmosfair

Categoria : Eco World Wide, Green Care

E vara si daca e vara lumea pleaca in concediu, sau fuge la mare sau la munte. Voi nu?

Vara e buna pentru Mama Natura, ca se mai economiseste energie, date fiind orele lungi de lumina naturala si dat fiind si faptul ca nu avem nevoie de caldura. Tot vara se gateste mai putin, ca trece lumea pe salate, se ia mai des bicicleta sau se prefera plimbatul pe jos prin soare si se iese mai des la actiuni de plantat copaci, ecologizat  sau infrumusetat zone urbane invecinate.

Un lucru prin care creste insa amprenta de carbon a populatiei calatoare sunt intocmai concediile. Chiar daca se aleg destinatii relativ apropiate pentru vacanta, majoritatea va opta mereu pentru un zbor de o ora fata de o calatorie cu masina, de 8 ore. De multe ori e si pretul mai convenabil pe cale aeriana. Dar toata miscarea asta a  avioanelor nu e prea benefica pentru lupta noastra constanta cu incalzirea globala.

Zilele trecute am auzit de Atmosfair – un serviciu dedicat celor care sunt preocupati de impactul negativ provenit din calatoriile cu avionul. Atmosfair functioneaza pe baza unui program care Sursa si detalii pe www.atmosfair.de

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin