Omuletii Verzi » Blog Archive » Atractie turistica in Nairobi: ferma de reciclat sticla

Atractie turistica in Nairobi: ferma de reciclat sticla

Categoria : Biodiversitate, Colectare selectiva, DEEE, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Ecologie, EcoTendinte, Green Care, Natura, Reciclare

De la cioburi, la vitralii pentru biserici si apoi, obiecte de arta decorativa – la o ferma de reciclat sticla din Nairobi, Kenya, cioburile devin arta.

Ferma a capatat notorietate internationala, fiind anual vizitata de mii de turisti.

Filosofia de reciclare e simpla aici. Materia prima consta din sticlele pe care oamenii le arunca. Iar arta se naste din topirea si reconvertirea cioburilor.

Zeci de persoane lucreaza zilnic in acest atelier pornit de Anslem Croze, un expat care a venit in Kenya la finalul anilor 1970.

Anslem Croze s-a nascut din tata american si mama olandeza, ambii parinti fiind artisti. Mama sa este cea care a pornit atelierul unde, la inceput, facea vitralii pentru biserici.

A fost insa ideea lui Anslem ca materia prima sa vina din sticla reciclata.

“La sfarsitul procesului de productie, ramanem practic cu zero deseuri, pana si resturile de sticla de pe tuburile de suflat le strangem si le transformam in viitoare lucrari”, declara Anslem Croze, patronul sticlariei numite Kitengela.

Micul atelier din Kenya este din ce in ce mai cunoscut peste granita iar in tara, lucrarile Kitengela se gasesc in magazinele pentru cei instariti.

http://www.youtube.com/watch?v=YdOkrr_tUjY

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin