Omuletii Verzi » Blog Archive » Banca Mondiala pledeaza pentru eficienta energetica

Banca Mondiala pledeaza pentru eficienta energetica

Categoria : Uncategorized

Banca Mondiala a identificat, intr-un raport ilustrat (infografic) o nevoie reala a lumii moderne de a merge pe principiile economiei sustenabile si ale eficientei energetice.
Institutia arata ca este urgenta reducerea consumului de energie cu 30% in cladirile de toate tipurile din lume.
Recomandarea facuta de Banca Mondiala vine pe fondul problemelor de mediu cu care se va confrunta planeta in 2050, anul in care populatia globului este estimata sa ajunga la 9 miliarde de oameni.
Desi populatia va creste, resursele disponibile pentru ea vor fi tot mai putine, iar riscul este major, daca nu se iau masuri la timp, avertizeaza Banca Mondiala.
Astfel, institutia arata ca in ultimii 250 de ani cresterea economica de care s-a bucurat planeta s-a facut numai cu costuri de mediu enorme, care nu au fost, insa, luate in seama.
Chiar daca nivelul saraciei in lume s-a redus de la 42% in 1990 la 15% astazi, costurile care au facut asta posibil sunt enorme.
E vorba de peste 13 milioane de hectare de padure distruse anual, intre 2000 si 2010 si de peste 550 de miliarde de tone de dioxid de carbon emise in atmosfera intre 1990 si 2020.
Noi va spunem ca fiecare poate contribui la acest obiectiv si ca primul pas – foarte usor de facut – este inlocuirea tututor becurilor din casa cu becuri economice.
Pe urma, alte aspecte importante ar fi sa stingeti lumina cand parasiti o incapere si sa nu lasati aparate in priza daca nu le folositi.
De asemenea, puteti cumpara responsabil, ceea ce se inseamna sa achizitionati acele aparate electrocasnice care sunt marcate ca fiind eficiente din punct de vedere energetic.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin