Omuletii Verzi » Blog Archive » BECilarea

BECilarea

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, Reciclare

Ştiţi cu toţii şi cel puţin de la noi aţi tot auzit că becurile trebuie reciclate. Dar poate nu am menţionat destul de des cine anume e responsabil în România de această ecologizare.

Un articol din Gândul n-i prezintă săptămâna aceasta pe cei 5 „magnifici” care împreună formează Recolamp şi care au ajuns împreună la performanţa de a amplasa deja 4.800 de puncte de colectare de becuri arse în România. Ei contactează de zor şi până-n seară instituţii publice, şcoli, penitenciare, primării etc şi apoi amplasează acolo puncte de colectare, pe care le urmăresc, monitorizează şi se asigură că deşeurile ajung să fie reciclate. Becurile şi neoanele arse sunt trimise spre Tg Mureş la o primă sortare, iar apoi, spre reciclare în Germania.

Chiar dacă cei de la Recolamp ar dori să colecteze cel puţin dublul cantităţii de acum, noi ne bucrăm şi de succesul actual şi le dorim ca cifrele să crească şi totodată să scadă poluarea survenită din plasarea becurilor economice arse la gropile de gunoi.

Pe langă toate astea, noi mai ştim şi că cei 5 recolampi „o ard” foarte eco la birou şi acasă. Aşa că, vă invităm să îi ajutăm să colecteze cât mai multe becuri şi să dubleze cifrele într-un timp record. Aţi putea să-i ajutaţi propunând un Colt Verde pt colectare DEEE chiar la locul unde lucraţi sau activaţi.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin