Omuletii Verzi » Blog Archive » Biciclistii si fermierii au pornit in Marsul pentru Hrana Sanatoasa

Biciclistii si fermierii au pornit in Marsul pentru Hrana Sanatoasa

Categoria : Dezastru ecologic, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Eco World Wide, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Natura

Biciclisti din mai multe tari europene au ajuns la Strasbourg, in ultima etapa a Marsului pentru Hrana Sanatoasa, prin care se cere o schimbare clara a politicilor europene privind agricultura si hrana.

Biciclistii vor merge catre ceea ce se spera a fi cea mai mare adunare a cetatenilor europeni care cer o reforma majora a Politicii Agricole Comune.

Campania, care va avea punctul final pe 19 septembrie, se desfasoara in contextul in care Banca Mondiala, printre altii, face publice avertismente privind criza alimentelor care ii va lovi pe cei mai saraci locuitori ai planetei.

Viitorul politicilor agricole ale Europei pe urmatorii sapte ani este dezbatut, in prezent, la Bruxelles, dezbateri care includ, pentru prima data, Parlamentul European.

Marsul pentru Hrana Sanatoasa cere o agricultura mai corecta si mai ecologica, un sfarsit al speculei cu alimente, sprijin pentru culturi locale si nu importarea de soia pentru hranirea animalelor.

Marsul a luat startul in Austria, in august, si a fost completat pe drum de biciclisti din Germania. Alte grupuri pornesc spre Bruxelles din Franta, Belgia si Olanda. In acest fel, mii de fermieri si tineri isi exprima parerea referitoare la politica agricola europeana.

Peste 100 de organizatii din 19 tari sunt implicate in aceasta campanie.

La Bruxelles va avea loc demonstratia finala, care va consta intr-un protest in fata Parlamentului European.

Campania a cuprins, de asemenea, si un demers de alcatuire a unui album foto a oamenilor din toata lumea care cer schimbarea politicilor agricole. Fotografiile vor fi prezentate decidentilor de la Bruxelles.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin