Omuletii Verzi » Blog Archive » Bilant 2010

Bilant 2010

2

Categoria : Eco World Wide, Reciclare

bilant 2010Se sfarseste anul 2010, dar nu inainte sa-i facem o mica retrospectiva cu evenimente care ne-au placut mai mult decat altele.
La nivel de Bucuresti ne-a placut foarte mult Muzeul Deseurilor inaugurat de curand in Afi Palace Cotroceni. Drumul deseurilor explicat in primul muzeu de acest fel din Europa!
In capitala si alte orase din tara am admirat toate centrele de inchirieri sau imprumut de biciclete. Sport, spatii verzi, mai putina poluare!
Am participat cu drag la Recicloniada, eveniment in cadrul caruia bucurestenii au adus direct de acasa in centrul orasului deseurile la reciclat. Gasiti imagini aici

La nivel national ne-a placut cel mai tare “Let’s do it, Romania!” si asta in primul rand pentru ca “you did it”! S-a curatat Romania de gunoaie intr-o singura zi.

Felicitam actiunile de Mare Debarasare, care ii scapa pe romani de deseurile electrice si eletrocasnice direct din fata casei. Ultima actoiune din seria Marea Debarasare a avut loc luna aceasta, pe data de 3 si 4 decembrie.

Ne-a bucurat si atitudinea pozitiva a romanilor fata de becurile economice, care vor deveni exclusive pe piata in urma unei legi votate in luna septembrie.

De asemenea , nu putem sa nu il mentionam dar sa il si felicitam pe Mosul EcoZurliu si ajutoarele sale.

Pe mapamond am urmarit cu gandul traseul navei Plastiki, o nava compusa exclusiv din deseuri de plastic, care a navigat de la San Francisco la Sydney ca sa atraga atentia asupra importantei reciclarii si a refolosirii ambalajelor din plastic, sau the Cosmic Muffin dar si alte idei eco-inovatoare pe care vi le-am prezentat.

Salutam masina electrica, masinile hybrid si orice alte inventii care salveaza, putin, planeta.

A fost un an bun!

Speram ca si 2011 sa ne lase cu asa un almanah bogat de evenimente eco.

Va dorim un an nou bun, verde si bine oxigenat!

Comentarii (2)

E prima data cand intru pe acest blog. E minunat! Eu fac cercei din sticle de plastic, din hartie, folosesc becuri economice si citesc destul de des articole despre ecologie. In noul an imi propun sa evoluez…!

Multumim Sorina pentru cuvintele frumoase, ne-ai facut sa rosim nitel!

Felicitari pentru felul in care iti exprimi creativitatea. Este minunat sa aflam ca sunt artisti care imbratiseaza si ideologia “green” cand isi pun la lucru maiestria.
Iti dorim mult succes in noul an si sa iti indeplinesti toate planurile!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin