Omuletii Verzi » Blog Archive » Biserica Evanghelică din Cisnădie colectează selectiv

Biserica Evanghelică din Cisnădie colectează selectiv

Categoria : Colectare selectiva, Eco World Wide, Reciclare

Un prieten foarte drag s-a plimbat în vacanţă în judeţul Sibiu, pt a face poze minunatelor biserici medievale fortificate din zona. Într-o zi ne-a sunat absolut uimit de ceea ce găsise: containere pentru colectare selectivă în curtea unei biserici.
Biserica Evanghelică din Cisnădie colectează selectiv.
Localitatea a fost fondată de cãtre coloniști de etnie germanã in jurul anilor 1100-1150, iar prima atestare documentara pentru dateaza din 1323. Cu toate acestea, încă de prin 1300 a fost construită o biserică de piatră în stil romanic (Kreuzkirche), care a fost dedicată sfintei Walpurga. In 1797 a fost montat pe turnul bisericii primul paratrăsnet din Transilvania.

Atât noi cât si prietenul nostru am fost impresionaţi de acest fapt. Sunt localităţi mult mai mari, cu locuitori cu pretenţii pe masură, dar iată că manifestările responsabilităţii şi ale spiritului civic au fost regasite într-un loc care pt unii dintre noi mai are doar o sonoritate care îl leagă de epoca comunistă.

Iată însă că în acest loc pe care unii dintre noi poate l-am uitat, influenţa occidentala se face simtită prin lucruri atât de frumoase şi mai ales benefice pt comunitate şi mediul înconjurător.
Felicitări întregii comunităţi din Cisnădie pt tot ce face ca oraşul să arate impecabil, pt spiritul civic de care oamenii au dat dovadă, dar mai ales pt responsabilitatea faţă de mediul înconjurător!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin