Omuletii Verzi » Blog Archive » Bucurestiul are oficial parc natural in Vacaresti

Bucurestiul are oficial parc natural in Vacaresti

Categoria : Eco Eveniment, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Natura, Reciclare

La final de aprilie,  Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a dat aviz pozitiv constituirii parcului natural in zona Vacaresti din Capitala.

Documentul este piesa care va intregi dosarul de declarare a ariei protejate “Parcul Natural Vacaresti”.  Initiatorii acestui proiect au fost asociatiile Ecopolis, Salvati Dunarea si Delta, Kogayon si revista National Geographic -  Romania .

Cu o majoritate de 41 de voturi pentru si 4 abtineri, consilierii municipali au avizat infiintarea Parcului Natural Vacaresti.

Avizul administrativ va completa dosarul de infiintare a ariei protejate care contine in momentul de fata toate documentele necesare: Studiul de Fundamentare Stiintifica, documentatia cartografica si avizul Academiei Romane.

Astfel, dupa initierea si adoptarea Hotararii de Guvern, care va institui protectia in zona, Bucurestiul va avea prima arie naturala urbana din Romania si una dintre cele mai intinse si bogate arii naturale urbane umede din Europa.

Practic, asta inseamna ca zona respectiva – de 183 de hectare – va fi protejata si conservata, iar Bucurestiul va deveni detinator al uunei imense suprafete de arii naturale protejate urbane, in care se imbina in mod optim conservarea naturii cu accesul publicului si amenajarile minimale.

Ati vizitat pana acum parcul natural Vacaresti? Daca da, asteptam sa ne spuneti cum a fost si sa ne trimiteti fotografii!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin