Omuletii Verzi » Blog Archive » Ca mersul pe bicicletă

Ca mersul pe bicicletă

2

Categoria : Uncategorized

Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Şi totuşi, se pare că Bucureştiul acum îşi încearcă pedalele. Sigur că majoritatea dintre voi aţi avut experienţe julitoare cu câte un Pegas, sau, „norocoşii” pe un Mountain Bike cu multe viteze, dar fenomenul actual e unul de masă. Bicicleta e pe coperta revistelor eco, pe Facebook, pe forumuri, pe bloguri şi, din fericire, în parcuri.
Ea ia forma „cruiser”, de oraş, are un coş în faţă, o singură viteză şi frâna de la pedală e din nou hip. Dar cum se descurcă pasionaţii de urbanociclism într-o capitală a cărei velo-infrastructură lasă de dorit?

Iată un exemplu unde trendul va învinge dezorganizarea. Pentru că, mai ales o dată cu apariţia bicicletelor obtenabile gratuit, pe termen limitat, din marile parcuri, cicliştii îşi fac loc printre maşini şi pietoni. Şi inevitabil vor fi integraţi în sistem.

Companii mari aliniază în faţa sediilor biciclete care să îi ducă pe coechipieri rapid spre întâlniri. Directori şi angajaţi de top lasă maşina acasă şi fac echilibristică pe 2 roţi până la job. Hipsterii se întrec în stickere şi ecologiştii se bucură de amprenta scăzută de CO2.

Şi cum să nu ne placă bicicletele, când se pot până şi plia şi lua sub braţ?

Ne vedem pe două roţi?

Comentarii (2)

eu merg cu inca o prietena in weeknduri si e dificl intr-adevar, insa se paote incerca seara, in cursul saptamnii.
oricum em isto ideea, miscare moca, ne mai educam si noi in spriti ciclistic, ca prea ni s-au lipit scuanele de la masini de fund :)

[...] Ca mersul pe bicicletă Sat Jul 24, 2010 14:39 pm Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată. Şi totuşi, se pare că Bucureştiul acum îşi încearcă pedalele. Sigur că majoritatea dintre voi aţi avut experienţe julitoare cu câte un Pegas, sau, „norocoşii” pe un Mountain Bike cu multe viteze, dar fenomenul actual e unul de masă. Bicicleta e pe coperta revistelor eco, [...] [...]

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin