Omuletii Verzi » Blog Archive » Caii-gunoieri

Caii-gunoieri

1

Categoria : Eco Lifestyle, Ecologie

Autoritatile locale dintr-o comuna situata la iesirea din Bruxelles au venit cu o idee cel putin inedita: deseurile sunt colectate ecologic de catre doi cai. Aceasta solutia este, in primul rand, un punct de atractie pentru locuitorii din Schaerbeek.

Masinile de gunoi au fost inlocuite de doi cai, care au costat autoritatile locale 50.000 de euro. Desi au costat ceva, intretinerea lor reduce semnificativ factura lunara, mai ales ca nu se mai cheltuieste nimic pe benzina. In plus, cei doi cai sunt o solutie prietenoasa cu mediul

Potrivit autoritatilor locale o pereche de doi cai inlocuieste trei utilaje traditionale. Ideea nu le apartine belgienilor, ci este imprumutata de la francezi.

In Bucuresti, singurii cai pe care ii putem vedea prin oras sunt in parcul Herastrau. Ei fac parte din echipa de paza a parcului si isi fac din cand in cand aparitia impunatoare, spre incantarea celor iesiti la plimbare.

Comentarii (1)

Mi se pare mie sau ati vrea mai multe animale in Bucuresti (pe langa pisici, caini, sobolani si noi)? Va atrag atentia ca si articolul dumneavoastra precizeaza “o comuna situata la iesirea din Bruxelles”. Paralela cu Bucurestiul e neavenita.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin