Omuletii Verzi » Blog Archive » Calculatoarele vechi, reciclate sau reconditionate la Ateliere Fara Frontiere

Calculatoarele vechi, reciclate sau reconditionate la Ateliere Fara Frontiere

2

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Reciclare

Daca aveti echipamente informatice vechi de care nu mai aveti nevoie, o solutie este sa le dati unei organizatii care le reconditioneaza si le doneaza mai departe sau le vinde. Ateliere Fara Frontiere reconditioneaza calculatoarele uzate pe care le colecteaza de la companii si apoi le doneaza sau le vinde la preturi mici.

La Ateliere Fara Frontiere (AFF) lucreaza persoane defavorizate – mai ales adulti fara adapost – pe care organizatia Samusocial le ajuta sa se reintegreze in societate. Ca sa ajunga AFF, ele trec printr-un proces de consiliere socio-profesionala, adaptat fiecareia.

AFF reconditioneaza in atelierul de reinsertie sociala calculatoarele vechi pe care le colecteaza de la companii. Apoi, o parte dintre acestea este donata ONG-urilor care desfasoara proiecte de educatie si integrare pentru copii si tineri defavorizati. O alta parte este vanduta, la pret mic, persoanelor cu posibilitati materiale reduse prin programul TAP
(Technology Acces Program) realizat in colaborare cu Microsoft.

Dar nu numai calculatoarele vechi sunt reconditionate, ci si toate echipamentele informatice ca imprimantele, copiatoarele, scannerele, componentele IT, telefoanele etc.
Toate acestea sunt donate de mari companii, odata scoase din uz. AFF insa, nu se ocupa numai de reconditionarea lor, ci si de reciclarea acelor componente care nu mai pot fi folosite.

Dupa ce sunt testate, unele echipamente merg la reconditionare, altele la reciclare. Computerele care au cel putin caracteristicile minime Pentium IV, 256 MB, 20GB sunt reconditionate astfel: datele de pe hardisk sunt distruse cu soft-ul Blancco, iar apoi se instaleaza Windows XP si Microsoft Office pe baza certificarii Microsoft Authorised Refurbisher.

Comentarii (2)

Buna ziua!as dori sa vand calculatorul vechi si vreau sa stiu daca AFF-ul il poate cumpara?

Daca as dori sa dau un astfel de PC, unde ar trebui sa vin cu el?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin