Omuletii Verzi » Blog Archive » UE impune cantitatea minima de deseuri colectate

UE impune cantitatea minima de deseuri colectate

5

Categoria : Colectare selectiva, Eco World Wide, Reciclare

Uniunea Europeană impune ca fiecare ţară membră să se laude cu 4 kg de deşeuri electrice adunate anual pe cap de locuitor. România nu e fruntaşă la capitolul reciclare, generând mai puţin de jumătate din această cantitate impusă. S-au făcut de curând unele reglementări pentru a favoriza colectarea DEEE-urilor şi mai ales pentru a uşura munca cetăţeanului de a-şi preda deşeurile responsabil.
O nouă lege (nr. 1037/2010) ne asigură că se vor suplimenta serios punctele de colectare de deşeuri electrice şi electrocasnice şi astfel vom avea cate unul la fiecare 50.000 de locuitori şi nu mai puţin de unul în fiecare localitate.
De asemenea, distribuitorii şi comercianţii de DEEE inclusiv becuri economice şi tuburi fluorescente vor fi obligaţi să preia aparatura veche de la clienţii care cumpără produse noi. Adică, dacă schimbaţi aspiratorul pe unul mai nou, puteţi să îl predaţi pe cel vechi la comerciant!
Interesul colectării va fi şi la producător, pentru că acesta va avea pe viitor o ţintă reprezentată de cantităţi de deşeuri colectate de la populaţie.
Aşa că scuzele de a nu preda aparatura veche spre reciclare s-au diminuat drastic.
Noi în continuare vă trimitem cu deşeurile şi la Colţul Verde. Căutaţi-l pe cel mai apropiat de voi!

Comentarii (5)

Buna ziua,exista la noi reciclarea de aparatura casnica sau doar se colecteaza?care este soarta acestori deseuri dupa colectare?

Draga Ana,

deseurile sunt colectate de firmele specializate si autorizate sa faca acest lucru, apoi sunt trimise catre centre speciale, unde au loc sortarea si reciclarea deseurilor. Mai multe informatii despre acest “drum al deseurilor” gasesti aici

http://www.omuletiiverzi.ro/drumurile-deseurilor.html

multumesc dar nu rezulta din site ce anume se intampla cu deseurile electrocasnice..dumnavostra cu siguranta puteti afla ce se intampla cu ele,unde si cum sunt reciclate..astept raspuns

Fireste draga noastra, vom reveni in cateva zile cu un articol complex care speram noi ca va cuprinde toate informatiile solicitate de tine.
O zi frumoasa iti dorim si sa iti pastrezi interesul pentru acest subiect!

asteptam cu interes!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin