Omuletii Verzi » Blog Archive » Casa eco, pitita in munte, se roteste dupa soare

Casa eco, pitita in munte, se roteste dupa soare

Categoria : Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Ecologie, EcoTendinte, Green Care

Un inginer din Cehia si-a construit o casa originala intr-un versant din lantul muntos care strabate nordul Boemiei. Locuinta se roteste dupa soare si intra in pamant la lasarea serii.

Locuinta este ascunsa intr-un versant muntos, iar de afara se intrezareste doar un fel de intrare intr-o vizuina.  Astfel ca nimeni n-ar banui ca aceasta reprezinta accesul spre un apartament confortabil, dotat cu toate cele necesare.

Când intri in locuinta, prin apasarea unui singur buton, casa acoperita de iarba se ridica deasupra povârnisului sub care a fost construita.

Apartamentul se poat roti pentru a oferi mai multa lumina sau mai multa umbra, dupa cum doreste cel care se afla inauntru.

Proprietarul si-a proiectat casa asa pentru ca terenul pe care il mostenise nu era prea intins. Cu timpul, si-a dat seama ca o astfel de locuinta are o multime de avantaje.

„Pe timp nefavorabil, mai ales iarna, o cobor sub pamânt. Casa nu afecteaza in niciun fel mediul inconjurator, este, in mare parte, ascunsa si inconjurata si acoperita de verdeata”, a declarat Bohumil Lhota, proprietarul casei.

Datorita altitudinii, temperatura solului este constanta de-a lungul intregului an, de aproximativ 5 grade Celsius.

Lhota a inceput sa construiasca locuinta prin anii ’80. A terminat-o acum câtiva ani.

Cehul a proiectat-o singur si a muncit alaturi de câtiva colegi si prieteni pâna la ultimele retusuri, pentru ca nu a avut bani sa angajeze o firma specializata.

De altfel, el nici nu stie cât l-a costat proiectul in total. Este, insa, mândru ca locuinta lui se roteste dupa soare si intra in pamânt la lasarea serii.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin