Omuletii Verzi » Blog Archive » Cat de sustenabil este biocombustibilul?

Cat de sustenabil este biocombustibilul?

Categoria : Biodiversitate, Colectare selectiva, Eco Eveniment, Eco Lifestyle, Eco VIP, Ecologie, EcoTendinte, Evenimente, Green Care, Green VIP, Natura, Reciclare

Doi experti contesta procentul de 35% pana la care ar fi reduse emisiile de gaze cu efect de sera in cazul folosirii biocombustibililor. Tinta Uniunii Europene prevede ca obligatorie o reducere de 35% a emisiilor de acest tip. Doi specialisti ai Universitatii Friedrich Schiller din Jena sustin ca rezultatele a opt din cele 10 teste efectuate pe esantioane de biocombustibil din rapita au aratat ca reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera este de sub 30%, scrie The Guardian.

Descoperirea lor pune sub semnul intrebarii intreaga productie de biocombustibil in contextul in care tinta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera impusa de UE va creste, peste cinci ani, la 50%. Gernot Pehnelt si Christoph Vietze, expertii institutiei de invatamant germane, sustin ca rezultatele cercetarii lor indica faptul ca “sustenabilitatea” culturilor de rapita folosita pentru biocombustibil, in interpretarea Directivei Europene privind energia regenerabila, este in cel mai bun caz indoielnica. Germania, Franta si Italia sunt cei mai mari producatori de ulei de rapita, detinand de asemenea o industrie auto extrem de bine dezvoltata care sustine activ folosirea de biocombustibili pentru reducerea emisiilor de carbon. Natiunile Unite, dar si alte institutii internationale, considera ca biocombustibilii stau la baza cresterii preturilor la alimente la nivel mondial si exacerbeaza efectele secetei actuale, cea mai severa din ultima jumatate de secol.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin