Omuletii Verzi » Blog Archive » Cat ne costa, anual, poluarea si haosul din trafic

Cat ne costa, anual, poluarea si haosul din trafic

Categoria : Uncategorized

Un studiu recent arata ca fiecare cetatean european plateste, anual, aproape 740 de euro din cauza accidentelor auto, a haosului si poluarii din trafic, potrivit The Guardian.
Universitatea Tehnica din Dresda a calculat ca, in total, costurile cu problemele din trafic ajung la 373 de miliarde de euro pentru cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene.
Impartit la numarul de cetateni europeni, costul anual pe cap de locuitor european este de 738 de euro.
Autorii studiului noteaza ca una dintre concluziile raportului lor arata ca, de fapt, costurile de trafic sunt suportate de toata lumea, nu numai de soferi.
Guvernele tarilor europene trebuie sa se preocupe de aceasta chestiune, crede profesorul Udo Becker, cel care a coordonat studiul care a fost facut la cererea grupului Verzilor din Parlamentul European.
Unele executive au in plan sa introduca taxe suplimentare pentru soferi, pe care ii considera responsabili pentru cantitatea din ce in ce mai mare de gaze cu efect de sera care ajung in atmosfera.
Practic, sustin ecologistii, fiecare poate alege cu ce de mijloc de transport sa se deplaseze, iar cei care aleg masina ar trebui sa plateasca taxe mai mari decat cei care aleg bicicleta.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin