Omuletii Verzi » Blog Archive » Cate biciclete s-au vandut in Romania in 2011?

Cate biciclete s-au vandut in Romania in 2011?

Categoria : Uncategorized

Cele mai recente date prezentate de Comite de Liaison des Fabricants Europeens de Bicyclettes (COLIBI), publicate de Freerider.ro arata ca Romania se situeaza pe locul 8 in topul tarilor europene producatoare de biciclete, dupa Bulgaria.
Vestea asta nu ne ia cu totul prin surprindere, avand in vedere ca in ultimii ani comunitatea biciclistilor a crescut considerabil. In plus, vocea lor este printre cele mai des auzite din sfera activistilor si speram sa nu mai dureze prea mult pana se va pedala si in Romania ca in alte tari.
Revenind la cresterea comunitatii, asta a adus, implicit, si o crestere a vanzarilor de biciclete. Astfel ca, in 2011, aproximativ 375.000 de biciclete au fost vandute in Romania. Potrivit sursei citate, in perioada respectiva au fost produse 422.000 de unitati.
Datele COLIBI plaseaza deci Romania pe locul 8 in topul tarilor europene producatoare de biciclete. Pe locul 1 se plaseaza Italia cu 2.310.000 de biciclete produse, urmata de Germania cu 2.228.000 biciclete produse si Olanda, cu 1.200.000 de biciclete produse.
La capitolul biciclete vandute, Romania se claseaza pe locul 16, ocupand o felie de 2% din totalul pietei europene. Vanzarile, insa, sunt mai mari in Romania decat in tari ca Ungaria, Slovacia, Slovenia sau Bulgaria.
Tara in care s-au vandut cele mai multe biciclete in 2011 este Germania, cu peste 4 milioane de bucati.
Mergand inca un an inapoi in timp, adica in 2010, ajungem la o alta statistica, potrivit careia, elvetienii au cumparat mai multe biciclete decat masini noi.
In cifre, acum trei ani, locuitorii din Elvetia au cumparat 351.000 de biciclete noi si 294.000 de masini noi.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin