Omuletii Verzi » Blog Archive » Ce contin cremele de protectie solara

Ce contin cremele de protectie solara

Categoria : Green Care, Uncategorized

Environmental Working Group (EWG), cea mai puternica voce din Statele Unite, care se axeaza pe cercetare si advocacy, privind chimicalele avertizeaza ca unul dintre cele mai des intalnite ingrediente – oxibenzonul – folosit sa mareasca protectia UVA (ultravioletele de tip A sau moi, care formeaza cam 9/10 din total UV primite de la soare) este nociv. In plus, substanta are efect estrogen si poate fi absorbit in sange. Alte opinii insa sustin ca ingredientul nu este asa de nociv. De asemenea, EWG ii sfatuieste pe cei care stau la soare sa evite produsele care protejeaza impotriva insectelor, cele care au un factor de protectie mai mare de 50 si cele sub forma de spray sau de pudra.

Consumatorii ar trebui sa aleaga creme sau solutii care contin zinc, dioxid de titaniu, mexoril avobenzon, rezistente la plaja si in apa, cu SPF 30+ si care au spectru larg de protectie solara. Cremele trebuie aplicate cu 20 de minute inainte de expunerea la soare si reaplicate apoi o data la doua ore.

Cateva sfaturi:

Pielea rosie e semn de arsura si de expunere indelungata la soare. Arsurile constituie risc de cancer de piele.
Cea mai buna protectie ramane statul la umbra si purtarea hainelor lejere, de culori deschise
Copiii nu trebuie expusi la soare pentru ca le lipsesc pigmentii naturali de bronzare care sa le protejeze pielea (melanina)
Statul la plaja trebuie evitat de la 11:00 la 16:00, cand razele sunt foarte puternice
Ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu. Ei protejeaza ochii contra razelor UV, principala cauza a cataractei

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin