Omuletii Verzi » Blog Archive » Ce mancam azi ne poate afecta maine

Ce mancam azi ne poate afecta maine

1

Categoria : Uncategorized

Pe noi si / sau lumea in care traim.

Cand vorbim de alimente sustenabile ne gandim de cele mai multe ori sa aiba un ambalaj reciclabil, sa fie produs local, adica sa nu aiba amprenta de carbon mare in urma transportului si, eventual, sa nu fie produs animal.

Chiar daca cele de mai sus sunt perfect valabile si importante, am aflat de curand ca alimentele sunt periculoase pentru mediu mai ales cand vorbim de procesul de productie al lor. Graficul de mai jos ne arata, de fapt, ca transportul (notat cu “delivery” mai jos) nu e cea mai grava acuzatie adusa alimentelor. Tot CO2-ul emis in productie e capul rautatilor aici.

Daca ne gandim la produsele animale nu trebuie sa uitam ca animalele crescute pentru asta trebuie hranite. Campurile de cereale produse pentru hranirea animalelor trebuie fertilizate. Si tot asa, ne dam seama ca stam in fata unui lant lung de actiuni daunatoare mediului.

Foarte urat afecteaza si produsele cu valabilitate extinsa, procesele de conservare sau deshidratarea alimentelor.

Nu ar fi rau sa va concentrati mai tare pe produse locale, proaspete, vegetale si, pe cat posibil, de la producatori mici care nu pot polua la modul industrial la care o fac liderii pietei.

La salate inainte!

Comentarii (1)

Ar trebui sa fim un pic mai atenti si sa dam o sansa produselor romanesti. Din pacate…mancam pe fuga si cumparam de multe ori mecanic.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin