Omuletii Verzi » Blog Archive » Ce urmeaza vietii pe Terra

Ce urmeaza vietii pe Terra

1

Categoria : Uncategorized

Un grup de oameni de stiinta au stabilit ca viata pe Pamant va mai continua doar 2,8 miliarde de ani, dupa care soarele se va stinge intr-un corp gigant si singura forma de viata posibila va fi cea a microbilor.
Concluziile de mai sus sunt rezultatul unor predictii matematice, facute de oameni de stiinta din Marea Britanie folosind toate datele despre soare, planeta si univers.
Predictia lor a pornit de la anticiparea evolutiei soarelui, care, ca alte stele, se va transforma la un moment dat intr-un urias corp rosu. Si letal.
Pe urma, cercetatorii au analizat ce specii din cele cunoscute ar avea sanse sa supravietuiasca pe Pamant in acest scenariu.
Cercetatorul Jack O’Malley-James de la Universitatea St. Andrews si colegii au descoperit astfel ca formele complexe de viata (mamifere, pesti, plante), dar si nevertebratele vor disparea pe masura ce temperaturile vor creste pe planeta.
Disparitia asta este strans legata de imbatranirea soarelui, care va aduce mai multa caldura pe Pamant. Ca efecte: oceanele se vor evapora si relieful va deveni un tinut arid, plin de gropi si pesteri, care numai la mare adancime ar mai putea contine urme de apa.
Doar microbii care vor locui in astfel de „adaposturi” umede vor putea supravietui climei Pamantului din acel viitor, pentru inca aproximativ un miliard de ani, dupa care si ei vor disparea.
Pe acest tipar, oamenii de stiinta au ajuns si la concluzia ca o forma de viata – daca ar aparea – ar fi organismele unicelulare pentru primele trei miliarde de ani.
De-abia ulterior aceste organisme ar putea evolua in forme de viata mai complexe.

Comentarii (1)

Deci iar incepem de la 0 pe 6 miliarde ani…:)

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin