Omuletii Verzi » Blog Archive » Cel mai eco uscator de maini

Cel mai eco uscator de maini

Categoria : EcoTendinte

Uscatorul cu aer cald – cel mai rapid dintre toate variantele de sters pe maini in restaurante – este si cel mai eco, potrivit unui studiu realizat de o universitate din Massachusetts.
Practic ar fi trei variante: hartia de sters pe maini, uscatorul electric si prosoapele de bumbac. Hartia nu este deloc o varianta buna pentru mediu pentru ca avem tendinta de a folosi multa, sustin autorii studiului. De prosoape nici nu mai pomenim!
Nici uscatorul electric clasic nu le place prea tare autorilor studiului, desi il considera mai eco decat hartia, tocmai pentru ca poate functiona si cu energie regenerabila.
Preferatul lor este insa tot un uscator cu aer cald si anume aparatul Dyson Airblade ce nu numai ca usuca mainile intr-un timp foarte scurt, dar in acelasi timp reduce si emisiile de dioxid de carbon cu 90%, prin comparatie cu folosirea hartiei ori a uscatoarelor clasice.
Aparatul consuma cu cel putin 80% mai putina energie si usuca mainile in doar 10 secunde. Scriem despre el ca sa va spunem ca in ultima vreme am vazut si noi asemenea aparate la unele restaurante si cafenele din Bucuresti.

Mai multe detalii aici

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin