Omuletii Verzi » Blog Archive » Cele mai eco statiuni de ski din lume

Cele mai eco statiuni de ski din lume

Categoria : Uncategorized

Ca tot s-au dus sarbatorile si a venit sezonul de ski, va recomandam trei destinatii eco pentru vacanta de ianuarie sau februarie, dupa un top intocmit de Econews network.
Zell am See: Kaprun, Austria
O vacanta de ski in Austria e un vis devenit realitate mereu. La Kaprun va asteapta partia Kitzsteinhorn care este acoperita de zapada 10 luni pe an. Aici, pe langa ski, pot fi practicate si alte activitati sportive, cum ar fi ciclismul, tenisul sau alpinismul. Exista insa si numeroase oferte de relaxare la spa.
Ceea ce nu trebuie sa va scape din vedere, insa, este faptul ca telescaunul din statiune functioneaza exclusiv pe energie solara.
Whistler Blackcomb: Whistler Canada
In statiunea canadiana Whistler veti intalni pasionati de ski si de snowboard, mai ales ca acolo exista peste 200 de trasee pe partii, iar intregul teren de ski se intinde intre doua varfuri montane: Whistler si Blackcomb.
Aceasta este cea mai buna destinatie de ski din America de Nord. Si, desi preturile pot fi cam piperate, oferta cuprinde, pe langa ski si snowboard, si 17 restaurante si numeroase spa-uri, saloane si alte centre de wellness.
Statiunea nu este celebra doar pentru partiile de ski, ci si pentru ca respecta obiectivul asumat de a fi eco si a fost si premiata de cateva ori pentru angajamentele ei in conservarea energiei.
Saas-Fee: Elvetia
Daca sunteti genul care cauta super aventuri la munte, atunci statiunea pentru voi este Saas-Fee din Elvetia, unde sunt varfuri de 4.000 de metri si unde veti regasi cea mai buna zapada din Alpi.
Statiunea respectiva este eco din mai multe motive. In primul rand, nu se poate intra cu masina in ea. In al doilea rand, deruleaza programe ample de reciclare si de management al deseurilor. Daca ajungeti aici, veti fi cu siguranta fascinati de cabanele pitoresti si de minunatele magazine, cafenele si restaurante.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin