Omuletii Verzi » Blog Archive » Cinema la pedale

Cinema la pedale

Categoria : Eco World Wide

Un nou trend eco isi gaseste din ce in ce mai multi sustinatori in Marea Britanie, si anume, cinema-ul la pedale (cycle-in cinema).

Primul cinema in aer liber pentru cei pasionati de mersul pe bicicleta s-a deschis in 2007 in Marea Britanie, cu contributia unor ingineri, artisti si ecologisti. De atunci, cinema-ul la pedale a crescut intr-un adevarat trend.

Dar asta nu este cel mai interesant aspect al acestui tip de cinematograf in aer liber. De fapt, cel mai surprinzator lucru este ca spectatorii sunt si cei care produc energia necesara rularii filmului. Si asta nu oricum, ci pedaland. Poate suna cam complicat, dar in esenta regulile sunt putine: nu ai voie sa pedalezi inapoi si daca vrei sa iti ia cineva locul, nu trebuie decat sa ridici mana.

Practic, fiecare ciclist genereaza cam 50 de wati energie, ceea ce este suficient pentru a aprinde un bec incandescent slab. La un astfel de cinema, pentru a tine in functiune proiectorul si sistemul de sunet e nevoie cam de 400 de wati, energie produsa in medie de opt biciclete. In general insa, numarul mediu de biciclisti care pedaleaza in timpul
filmului este de 12 pentru a nu avea probleme de ordin tehnic.

Poate ca pedalatul nu este cel mai eficient mod din lume de a produce energie, dar cu siguranta este o metoda educationala grozava prin care putem deveni mai constienti de importanta economisirii energiei. In plus, este clar un mod de a promova mersul pe bicicleta.

Noi ne dorim sa se deschida cat de curand astfel de cinema-uri si in Romania.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin