Omuletii Verzi » Blog Archive » Colecţia de CD-uri

Colecţia de CD-uri

1

Categoria : Colectare selectiva, EcoTendinte, Reciclare

În era Ipodului, MP3 Playerelor şi a stickurilor cu multă memorie, utilizarea vechilor CD-uri din colecţie a scăzut enorm. Pentru mulţi, CD-urile preferate de acum câţiva ani stau pe un raft sau într-o cutie şi nu mai sunt ascultate deloc. Atunci, e cazul să scăpăm de ele…responsabil desigur!

Există diverse variante în care CD-urile şi DVD-urile vechi pot fi refolosite. Una şi cea mai eficientă este donarea lor. Către prieteni, cunoştinţe sau chiar unei şcoli sau biblioteci. Unele grădiniţe folosesc CD-uri vechi în scop de joc.

Se găsesc şi nenumărate variante pentru a folosi discurile cu scop decorativ. De la perdele din CD-uri şi până la suport de pahar, toate se întâlnesc în casele creativilor. Se pare că lucioasele discuri, folosite în grădină, la baza stratului de plante ar alunga păsări prădătoare, întrucât ele se sperie de lumina reflectoare. Dacă rămân carcase surplus după deco–utilizarea discurilor, acestea se predau spre reciclare ca deşeu de plastic.

Şi, în final, dacă chiar nu reuşiţi să le reutilizaţi în vreun fel, puteţi să le predaţi la un centru de colectare de electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE). De acolo sigur nu ajung la groapa de gunoi!

Comentarii (1)

Chiar ma intrebam ce naiba sa fac cu sutele de cd-uri ratacite prin casa…Dar cu voi am gasit solutia, imi fac perdea decorativa:D

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin