Omuletii Verzi » Blog Archive » Compactarea peturilor

Compactarea peturilor

Categoria : Colectare selectiva, EcoTendinte, Reciclare


Un subiect la modă în lumea noastră eco pare să fie legat de PET- uri, de reutilizaea, reciclarea sau …. strivirea lor!
12.500 de peturi alcătuiesc astăzi Plastiki, nava care face înconjurul lumii să aducă aminte de importanţă reciclării. Chiar şi această reutilizare este criticată de unii ecologisti, care susţin că peturile ar trebui scoase de tot din producţie, în favoarea sticlei sau altor ambalaje de multiplă folosinţă.
Până când acest lucru se va întâmpla, noi pledăm pentru minimizarea volumului ocupat de aceste peturi la groapa de gunoi, sau, ideal, în mijloace de transport spre staţiile de sortare.
Am înţeles de le cineva că peste o sticla de plastic cu dopul pus poate trece un tractor şi ea tot nu se aplatizează. Nu am încercat asta acasă, dar dacă voi aveţi un tractor, să ne spuneţi dacă e adevărat.
Ar fi super dacă ar deveni un reflex pentru toată lumea să strivească petul înainte să-l arunce. Chiar dacă nu este aruncat spre reciclare, gestul presării salvează spaţiu enorm de depozitare. Mai sunt şi alţii care insistă asupra acestui aspect, spre bucuria noastră.
Aşa că dacă nu vă este la îndemână să achiziţionaţi un aparat de presat peturi, măcar presaţi-le manual, că e la fel de util!
Compactare plăcută!

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin