Omuletii Verzi » Blog Archive » Compania care angajeaza fosti detinuti sa recicleze deseuri electronice

Compania care angajeaza fosti detinuti sa recicleze deseuri electronice

Categoria : Colectare selectiva, DEEE, Eco Eveniment, EcoTendinte, Green Care, Natura, Reciclare

Compania Isidore Electronics Recycling a fost fondata acum 3 ani in Los Angeles cu scopul de a face reciclare corecta a deseurilor electronice.

In acelasi timp, compania face si reinsertie sociala, oferind locuri de munca fostilor detinuti.In opinia fondatoarei companiei, Kabira Stokes, sistemul de corectie din SUA este complet gresit – de altfel, datele arata ca, numai in California, 61% dintre cei care au ispasit o pedeapsa in inchisoare ajung inapoi dupa maxim trei ani de la eliberare.

In plus, nivelul ridicat de al recidivei nu este nici macar surprinzator, daca stam sa ne gandim ca de la fostii detinuti societatea asteapta ca ei sa se integreze de indata, desi nu au o pregatire adecvata pentru o meserie si nici sprijin social din partea sistemului.De asemenea, fostii detinuti sunt, de cele mai multe ori, discriminati cand vine vorba de oferirea unui loc de munca, in locul fiind preferate persoane care macar sa nu aiba cazier.

„Asa cum aruncam electronicele uzate in natura, asa incercam sa ne descotorosim de oamenii care nu ne convin, cum sunt detinutii”, spune Stokes.

Asa ca ea incearca sa faca lucrurile diferit: la fiecare 22.000 de kilograme de deseuri colectate de compania Isidore, inca un angajat se poate alatura echipei.

Detinutii angajati sunt instruiti cum sa lucreze in domeniul reciclarii.  Metalul adunat din electronicele uzate, spre exemplu, poate fi refolosit in cazul altor produse electronice.

De asemenea, rezidentii din regiunea Los Angeles sunt incurajati sa dea companiei orice tipuri de deseuri electronice, de la calculatoare, imprimante, aparate foto sau video, la cabluri, baterii, copiatoare, cuptoare cu microunde, telefoane si altele.

Urmariti si un video despre companie si activitatea ei.

https://www.youtube.com/watch?v=v9ozgGTeZ90

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin