Omuletii Verzi » Blog Archive » Congreenient

Congreenient

Categoria : EcoTendinte

Am auzit zilele trecute un termen care ne-a făcut să ciulim urechile şi să începem să îl analizăm şi asociem: congreenient, adică o combinaţie între „green” şi „convinient”. Aproape foarte evident, termenul e folosit pentru a defini persoane care sunt eco doar atunci când este complet la îndemână, când nu se cere efort pentru a recicla, a reduce consumul de orice sau pentru a se deplasa fără poluare.

V-aţi gândit vreodată dacă sunteţi green sau congreenient? Dacă nu ar exista puncte de colectare de deşeuri la voi în cartier, v-aţi deplasa cu hârtiile, cartoanele şi pet-urile pe distanţe mai mari? Cumpăraţi becuri economice chiar dacă sunt mai scumpe? Opriţi apa cât timp vă spălaţi pe dinţi?

Termenul de congreenient i-ar putea face pe mulţi să-şi revizuiască poziţia faţă de protecţia mediului.  Ar fi păcat ca stilul de viaţă eco să depindă de o modă sau de un nivel de efort care este sau nu depus în favoarea salvării planetei.

Sursa: Urban Dictionary

Congreenient: The practice of recycling, or being green, only when convenient. A person who only recycles when it is convenient to do so.
Used in a sentence: I really dislike recycling my glass bottles because recycling is a futile act. Luckily, it is congreenient that my neighbour recycles bottles and pays me 10 cents for every bottle I don’t throw out in the garbage.
Voi cum vă consideraţi?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin