Omuletii Verzi » Blog Archive » Copenhagen – Hopenhagen

Copenhagen – Hopenhagen

1

Categoria : Uncategorized

In aceasta perioada de nebunie locala, global se intampla un lucru ce ar putea avea urmari minunate: Copenhaga, capitala Danemarcei, devine Hopenhaga.

In perioada 7 – 18 Decembrie se intampla acolo o Conferinta a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice, sustinuta de 192 de tari si de peste 1.700.000 de “cetateni” virtuali ai Hopenhaga.

Scopul primar al conferintei este clar: reducerea emisiilor de carbon si a efectelor schimbarilor climatice. Nici momentul nu este ales la intamplare: 2012 este anul in care expira Protocolul de la Kyoto care avea scopuri similare. Copenhaga spera sa gazduiasca semnarea unui tratat nou in acest sens, de care s-au aratat interesate 192 de tari la nivel global.

Scopul acestei adunari de anvergura globala nu e doar de a reinnoi un tratat, ci mai ales de a sublinia cat mai clar efectele negative ale emisiilor de gaze cu efect de sera si a unor adevaruri triste petrecute in ultimii ani: dublarea numarului de uragane in ultimii 30 de ani, cresterea cu 40% a emisiilor de gaze de la 1990, pericolul topirii ghetarilor si implicit diminuarea sigurantei a peste jumatate din locuitorii planetei, care locuiesc in zone de coasta.

Tinem pumnii Hopenhagen!

Iata ce le da speranta locuitorilor virtuali ai acestei comunitati:

“World participation for this agreement gives me hope”
“Believing that we can still learn to share gives me hope”
“Initiative gives me hope”
“Dejamos de destruirnos gives me hope”
“Clean, breath-taking beaches”
“Arrete la pollution pour que notre monde vie”
“Restoring ocean life to a healthy level gives me hope”
citate preluate de pe site-ul www.hopenhagen.org

Voua ce va da speranta?

Comentarii (1)

noile tehnologii verzi imi dau speranta. si zilnic, vad ca in alte orase se poate. asa ca astept un Hopenhagen in realitate cu multi cetateni romani

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin