Omuletii Verzi » Blog Archive » Cortina de Fier asa cum nu-ti imaginai

Cortina de Fier asa cum nu-ti imaginai

Categoria : Uncategorized

O lectie de istorie spusa din sa. Cam asta inseamna pe scurt ruta Eurovelo 13, un proiect sustinut de Programul de Cooperare Transnationala Sud-Estul Europei si care isi propune sa dezvolte si sa promoveze experienta diviziunii Europei de dupa al Doilea Razboi Mondial.
Ruta „Cortinei de Fier” invita oamenii sa urmareasca experienta diviziunii Europei, prin intermediul unui traseu cicloturistic cu o lungime totala de aproximativ 9.000 de kilometri.
Drumul merge de-a lungul granitei de vest a statelor fostului Tratat de la Varsovia si strabate 20 de tari, din care 14 sunt membre ale Uniunii Europene.
Ce isi propune de fapt acest proiect dincolo de lectia de istorie? Unul dintre obiective este sa uneasca regiunile din sud-estul Europei printr-un traseu cicloturistic si sa promoveze acest sport, dar si transportul alternativ durabil.
Partenerii proiectului sunt Agentiile de Dezvoltare Regionala din Austria, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, Romania, Republica Macedonia si organizatii non-guvernamentale din Slovacia, Croatia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Grecia.
Proiectul este sustinut de Parlamentul European si de Federatia Europeana a Biciclistilor, mai ales ca aceasta este o initiativa care contribuie la dezvoltarea si promovarea Retelei EuroVelo.
Bugetul alocat este de 1,4 milioane de euro si pe o perioada de doi ani, incepand cu 1 octombrie 2012.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin