Omuletii Verzi » Blog Archive » Cremele de protectie solara? Cititi de doua ori eticheta

Cremele de protectie solara? Cititi de doua ori eticheta

Categoria : Eco Lifestyle, EcoTendinte

Stim, deocamdata nu e vreme de plaja, desi la final de aprilie multi dintre cei care au stat la soare probabil s-au ars un pic, neestimand cat de puternic e soarele.

Dar va veni vremea de plaja si noi ne dorim sa va bronzati frumos, si sa va pastrati pielea sanatoasa.

In Statele Unite, spre exemplu, expertii si chimistii de la Environmental Working Group (EWG) au verificat 1.400 de produse solare care se vand in intreaga lume si au constatat ca numai 39 dintre ele sunt bune pentru piele.

Concluzia lor a fost ca producatorii exagereaza cu clasificarile SPF. De asemenea, ei s-au aratat ingrijorati si din cauza ingredientelor din aceste creme.

Mai bine protectie clasica

Studiile recente au evidentiat faptul ca cei care folosesc lotiuni de protectie solara au tendinta de a sta la soare mai mult decat este cazul, mai ales daca aleg o crema cu SPF mare.

EWG considera ca astfel de consumatori au un „sentiment fals de protectie.” Organizatia sustine ca este necesara limitarea SPF-ului la 50+ pentru ca nu exista dovezi clare ca un factor de protectie mai mare ofera intr-adevar o protectie mai mare.

Simbolul SPF masoara, in primul rand, razele de protectie UVB (razele scurte ultraviolete) care cauzeaza arsuri. Un produs etichetat cu SPF 15 blocheaza in jur de 93% din razele UVB, in timp ce un factor SPF 50 protejeaza pana la 98%, sustin dermatologii.

Acestia arata ca este imposibil ca lotiunile sa asigure o protectie de 100%, asa ca etichetele cu SPF70 nu isi au rostul.

 

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin