Omuletii Verzi » Blog Archive » Creste interesul romanilor pentru colectat selectiv becuri

Creste interesul romanilor pentru colectat selectiv becuri

Categoria : Colectare selectiva, Colt Verde, Ecologie, EcoTendinte, Green Care, Green VIP, Reciclare

Recolamp a colectat in primele opt luni ale acestui an peste 245 de tone de corpuri de iluminat, ceea ce reprezinta o crestere de 170% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De-a lungul anului trecut, Recolamp a colectat si trimis la reciclare 150 de tone de deseuri provenite din echipamente de iluminat. Datele provin din ultimul raport al asociatiei.

Pe 13 septembrie, Recolamp a publicat raportul de activitate pe 2011, an in care asociatia colectiva a reprezentat 125 de participanti care au pus pe piata 6.673.101 echipamente de iluminat.

Fata de 2010, insa, piata de echipamente de iluminat a scazut cu 10%, potrivit raportului Recolamp.

Tot anul trecut, asociatia a devenit prima organizatie colectiva din Romania care a beneficiat de fonduri europene. Astfel ca, in cooperare cu organizatia Electro-Coord din Ungaria, Recolamp a lansat un proiect in judetele amplasate la granita dintre cele doua tari, cu scopul de a imbunatati managementul deseurilor care provin din surse de lumina.

Recolamp este o organizatie non-profit infiintata in septembrie 2007, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric Hungary ZRT, SC Osram Romania SRL si SC Philips Romania SRL.

Misiunea asociatiei este preluarea de la producatori a responsabilitatii privind gestionarea deseurilor de echipamente de iluminat, colectarea si reciclarea becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin