Omuletii Verzi » Blog Archive » Cum gasim un Jeremy Irons de Romania?

Cum gasim un Jeremy Irons de Romania?

Categoria : Uncategorized

Era inceputul lunii martie cand, in cadrul unei conferinte europene, celebrul actor Jeremy Irons si-a pus o masca sobra si a tras un semnal de alarma asupra comportamentului risipitor si iresponsabil al cetatenilor europeni.
Singura metoda prin care Uniunea Europeana poate rezolva marea problema pe care o reprezinta deseurile este ca oamenii sa isi schimbe comportamentul libertin de consum, a sustinut celebrul actor.
Comisia Europeana publica un nou raport pe tema proliferarii deseurilor din plastic, prin care invita la o dezbatere publica pentru a trasa noi politici in domeniul gestionarii deseurilor. Jeremy Irons a gasit ocazia potrivita pentru a lansa o critica dura la adresa comportamentului cotidian al oamenilor, principala sursa de deseuri.
Asa, actorul a promovat si documentarul „Trashed” in care joaca.
Raportul executivului european isi propune sa gaseasca metode prin care sa aduca un plus de sustenabilitate produselor din plastic, de-a lungul vietii lor si sa reduca, astfel, impactul asupra mediului.
Avem nevoie sa ne preocupam mai mult de deseuri, le-a spus Jeremy Irons jurnalistilor prezenti la conferinta din 8 martie, dupa cum relata atunci The Guardian. „Avem timp pentru lucruri pe care le credem importante. Daca oamenii ar fi constienti de pericolul risipei …a venit momentul sa gandim. E clar ca vechiul model nu da roade, mai ales in aceasta parte a lumii”, a mai spus el.
Actorul a admis ca el trage un semnal de alarma si nu scrie politici publice, dar ca vrea sa ii faca pe oameni mai constienti de efectul nociv al deseurilor din plastic, de risipa enorma care se naste din actuala gestiune a deseurilor.
Jeremy Irons isi doreste sa schimbe obiceiurile de consum si sa promoveze reciclarea.
In ciuda directivelor europene, situatia in UE sta cam asa: 60% din deseurile municipale ajung la groapa de gunoi sau sunt incinerate si doar 25% din deseurile din plastic sunt reciclate. Mai mult, plasticul constituie 80% din deseurile marine.
Ascultandu-l pe Jeremy Irons vorbind, ne-am dori sa existe cineva de calibrul lui si in Romania si sa promoveze reciclarea si un stil de viata bazat mai putin pe consumerism si risipa. Va lansam o intrebare: ce vedete stiti la noi care sa promoveze asta?

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin