Omuletii Verzi » Blog Archive » Cum pot fi reciclate toaletele si cazile de baie

Cum pot fi reciclate toaletele si cazile de baie

Categoria : DEEE, Eco Eveniment, EcoTendinte, Green Care, Reciclare

Obiectele sanitare mari din baie, cum ar fi toaletele si cazile de baie, sunt produse dintr-un tip de ciment neconventional, diferit fata de cel clasic si mult mai rezistent.

TreeHugger relateaza despre modul in care acestea pot fi reciclate. Odata strivite si materialul maruntit, compozitia are potentialul de a fi chiar mai puternica decat cimentul conventional folosit in lumea intreaga. La aceasta concluzie au ajuns, recent, un grup mixt de cercetatori din Londra, Spania si Brazilia.

Acestia testeaza si o compozitie care foloseste coji de orez in loc de compusi chimici traditionali; procesul are drept scop obtinerea unui ciment facut in intregime din resturi reciclate. Pana acum, testele cu coji de orez (care, in proces, sunt transformate intr-un praf) au dat rezultate bune, dar echipa de cercetatori nu se grabeste sa traga concluziile pana cand nu este sigura de reusita procedurii.

Si alte teste de compozitie au fost realizate – cu praf de caramida, spre exemplu, iar cimentul astfel creat s-a dovedit, si el, mai ecologic si, totodata, mai rezistent decat cimentul conventional folosit in lume.

Productia de ciment contribuie major la cresterea nivelului dioxidului de carbon in atmosfera planetei. Astfel, o varianta complet reciclata de ciment va fi mai mult decat binevenita in lumea industriala, in special, unde cimentul este folosit pe scara larga.

Practic, un ciment neconventional, „verde”, va ajuta la reducerea emisiei de gaze de sera si, totodata, va contribui la procesul de reciclare a deseurilor, punand din nou in circulatie materiale care mai pot fi folosite.

Scrie un comentariu

Premium Wordpress Plugin